Στη Λήμνο το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

15/05/2013 - 16:34

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της Λήμνου συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα στο ΕΠΑΛ Μούδρου.

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της Λήμνου συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα στο ΕΠΑΛ Μούδρου. Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στα περισσότερα σχολεία του νησιού και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους, διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης, Διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Για ενάμιση μήνα οι μαθητές θα παρουσιάσουν πολλές εκδηλώσεις, ενώ το Φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, έχει στόχο να αναδείξει τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν το Εσπερινό Λύκειο Μύρινας, το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Μύρινας, τα γυμνάσια Μούδρου και Λιβαδοχωρίου, καθώς και το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μούδρου. Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τη δράση των μαθητών τού ΕΠΑΛ Μούδρου και του Γυμνασίου Μούδρου, με συγκεκριμένη εργασία για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων στη Λήμνο καθώς και προτάσεις για την ανάληψη δράσεων.

Χθες, οι ενότητες των μαθητών του Γυμνάσιου Μούδρου αφορούσαν στο εκθεσιολόγιο της Β΄ τάξης του γυμνασίου και άλλες εργασίες που αφορούσαν στη στοματική υγιεινή, την τοπική ιστορία, το μεταναστευτικό κύμα, τα αρωματικά φυτά της Λήμνου, καθώς και την ενότητα «Οι νέοι μπροστά στη ζωή».

Αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο τού ΤΣΑΣ οι μαθητές από το Εσπερινό ΓΕΛ Μύρινας, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Μύρινας θα παρουσιάσουν τις ταινίες που οι ίδιοι δημιούργησαν. Συγκεκριμένα θα γίνει η προβολή τριών μαθητικών ταινιών μικρού μήκους. Η 1η έχει τίτλο «Εμπιστοσύνη», η δεύτερη «Ζωές» και η τρίτη «Λ.Η.Μ.Ν.Ο.Σ.».

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου θα παρουσιάσει την εργασία για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο «Η Λήμνος, τόπος συνάντησης των λαών», καθώς και ένα οδοιπορικό στα χωριά της Λήμνου, όπως και το θεατρικό «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, αλλά και τις εργασίες: «Παρίσι - Εικαστικά - Γεωμετρία», «Έθιμα και παραδόσεις του τόπου μου», «Ασκούμαι και τρέφομαι σωστά, είμαι υγιής» και «Φτιάχνουμε σαπούνι».

Τα «Λημνομαγειρέματα» θα παρουσιαστούν το Σάββατο 25 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Μύρινας από τους μαθητές του Γυμνασίου μαζί με μια έκθεση εικαστικών, όπως και την Κυριακή 26 Μαΐου.

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μούδρου θα παρουσιάσουν τη δράση «Ποδηλατικές Διαδρομές Μούδρου» και κατόπιν το θεατρικό «Τα πάθη μου… τα λάθη μου».

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στο ΓΕΛ Μούδρου θα παρουσιάσουν την εργασία «Το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας» και το «Μούδρος: Το χρονικό της “Κατάρας”». Την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο ΤΣΑΣ οι μαθητές από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Μύρινας θα παρουσιάσουν τις εργασίες «Δουλειές με σκουπίδια», «Τίποτα δεν πάει χαμένο» και «Καλλιτεχνική Δημιουργία».

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μούδρου, οι μαθητές του Γυμνάσιου Μούδρου θα παρουσιάσουν το Θεατρικό Εργαστήρι Μούδρου και τέλος την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού οι μαθητές τού ΓΕΛ Μύρινας θα παρουσιάσουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μένουμε πάντα παιδιά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey