Ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την εξαίρεση των ΙΔΑΧ από τη διαθεσιμότητα

«Χαρμόσυνη είδηση…»

15/03/2013 - 14:05

Ως μια «χαρμόσυνη είδηση» και μια «θετική εξέλιξη» για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου χαρακτηρίζει η πρυτανική αρχή του ιδρύματος την ψήφιση από τη Βουλή της εξαίρεσης των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ από τη διαθεσιμότητα.

Ως μια «χαρμόσυνη είδηση» και μια «θετική εξέλιξη» για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου χαρακτηρίζει η πρυτανική αρχή του ιδρύματος την ψήφιση από τη Βουλή της εξαίρεσης των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ από τη διαθεσιμότητα.

Τονίζοντας ότι η εξαίρεση αποτελεί πρώτα απ’ όλα μια δικαίωση των ίδιων των διοικητικών υπαλλήλων, η πρυτανική αρχή του ιδρύματος σημειώνει ότι η ίδια εργάστηκε συστηματικά σε δύο φάσεις για το στόχο αυτό, που αφορούσαν αρχικά στη μη συμπερίληψη των πανεπιστημίων στο Νόμο 4093/2012 και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου περί διαθεσιμότητας και στη συνέχεια προς την κατεύθυνση της εξαίρεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τη ρύθμιση της διαθεσιμότητας λόγω της πολυνησιωτικότητας. Το δεύτερο έγινε σε συνεργασία και με άλλους φορείς των νησιών, εκπροσώπους των κομμάτων, των ΟΤΑ και των θιγόμενων φορέων.

«Η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στηρίχθηκε στη συνεργασία ιδιαίτερα με το Σύλλογο των Διοικητικών και στην επιμονή όλων των συνδικαλιστικών φορέων για το δίκαιο του αιτήματος», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση. «Η τελική επίτευξη του στόχου οφείλεται σε όλους όσοι πίστεψαν και διεκδίκησαν την έμπρακτη αναγνώριση από την Πολιτεία της θεσμικής και αναπτυξιακής ιδιαιτερότητας του νησιωτικού χώρου και των εργαζόμενων σε αυτόν - όπως ακριβώς προβλέπεται και από το Σύνταγμα - και αποτελεί σημαντική θεσμική παραδοχή και κατοχύρωση από το κράτος, που στην παρούσα συγκυρία μπορεί να αποβεί ευρύτερα θετική για τους κατοίκους των νησιών.

Τέλος, η πρυτανική αρχή εκφράζει τη λύπη της για την αρνητική κριτική που όπως ισχυρίζεται δέχθηκε από το Σύλλογο των μελών ΔΕΠ, ο οποίος, όπως υποστηρίζει η ίδια, «θεώρησε το ζήτημα της “εξαίρεσης” ως λανθασμένη τακτική, μη λαμβάνοντας υπόψη, αλλά και μη αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως το μοναδικό πολυνησιωτικό πανεπιστήμιο στη χώρα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey