Θετικά τα νέα για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσω υπογραφής νέας σύμβασης του ιδρύματος με την ανάδοχο εταιρεία

Αυξάνονται οι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης

22/01/2013 - 15:51

Αυξάνεται από αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, με νέα σύμβαση που υπογράφει το ίδρυμα με την ανάδοχο εταιρεία, ο αριθμός των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δικαιούνται παροχή δωρεάν σίτισης.

Αυξάνεται από αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, με νέα σύμβαση που υπογράφει το ίδρυμα με την ανάδοχο εταιρεία, ο αριθμός των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δικαιούνται παροχή δωρεάν σίτισης. Η αύξηση αυτή, που έχει να κάνει με την αύξηση των καρτών δικαιούχων, ανεβάζει μεν τον αριθμό των τελευταίων στη Μυτιλήνη από 608 σε 814 και στη Λήμνο από 77 σε 103, αφήνει ωστόσο εκτός πολλούς ακόμη φοιτητές που έχουν υποβάλει αίτηση για δωρεάν σίτιση από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους στη βάση χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος.

Μετά και την αυριανή υπογραφή νέας σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία - την ίδια που είχε και μέχρι τώρα την ευθύνη της σίτισης των φοιτητών -, ο αριθμός των τελευταίων που θα σιτίζεται δωρεάν στις Φοιτητικές Λέσχες των νησιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα αυξηθεί σε 2.512, από 1.927 που είναι σήμερα, ποσοστό που φτάνει το 37% και δεν είναι καθόλου αμελητέο. Η παραπάνω αύξηση προκύπτει μετά από διαπραγματεύσεις που πραγματοποίησε το ίδρυμα με τη δικαιούχο εταιρεία, η οποία συμφώνησε εκτός άλλων να προσφέρει 270 επιπλέον κάρτες δικαιούχων για σίτιση. Ο αριθμός των υπόλοιπων δικαιούχων που αυξάνονται, καλύπτεται από τα κονδύλια που διαθέτει το ίδρυμα και που υπολείπονται από τον προϋπολογισμό τού 2012, ενώ συνολικά οι νέες κάρτες φτάνουν τις 700.

Ποιοι μένουν εκτός
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Σουλακέλλη, η αύξηση αυτή ανακουφίζει μεν τις επιτακτικές ανάγκες για υποστήριξη της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παραμένει ωστόσο σημαντικός αριθμός φοιτητών που θα έπρεπε επίσης να σιτίζονται δωρεάν και για τους οποίους αυτό δε θα ισχύσει.

Στα θετικά της νέας σύμβασης, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, είναι το ότι καθιερώνεται πλέον το πρωινό, ενώ το «μενού διατροφής» (ο καθημερινός κατάλογος των γευμάτων) θα περιλαμβάνει πλέον δύο επιλογές και όχι μόνο ένα πιάτο, όπως ίσχυε το πρώτο εξάμηνο.

«Η νέα σύμβαση, που είναι τριετής, περιλαμβάνει και τη Λήμνο, που δεν είχε ποτέ σίτιση», τονίζει επιπλέον ο κ. Σουλακέλλης.

Τέλος, ο αντιπρύτανης κάνει αναφορά στη νέα αύξηση κονδυλίου για τη σίτιση που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Παιδείας και η οποία για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φτάνει τις 200 χιλ ευρώ. «Αναμένουμε το Μάρτιο με Απρίλιο την οριστική έγκριση του προϋπολογισμού για το 2013, προκειμένου να υπάρξουν ακόμη περισσότεροι δικαιούχοι», λέει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey