Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος»

Ριζοσπαστική… επικράτηση

29/11/2012 - 15:49

Με συμμετοχή που άγγιξε το 64% και επικράτηση της «Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης», έληξε αργά το απόγευμα της Τρίτης η καταμέτρηση ψήφων για τις εκλογές που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού «Ασημάκης Πανσέληνος», του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με συμμετοχή που άγγιξε το 64% και επικράτηση της «Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης», έληξε αργά το απόγευμα της Τρίτης η καταμέτρηση ψήφων για τις εκλογές που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού «Ασημάκης Πανσέληνος», του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Χτες έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου και νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Μόσχος. Με εξαίρεση δύο, όλα τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του συμβουλίου εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες των τμημάτων της Μυτιλήνης.

Τρία ήταν τα ψηφοδέλτια που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία: αυτό της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αυτό της «Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης» (ΑΡΠα), από το χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και αιχμή της παρουσίας της την εναντίωση στις απολύσεις εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και αυτό του ανεξάρτητου υποψηφίου Νικολάου Δημόπουλου.

… και τα αποτελέσματα
Η καταμέτρηση των ψήφων έληξε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με αυτήν, από τους 300 συνολικά διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος ψήφισαν οι 205, δίνοντας 115 ψήφους (έξι έδρες) στην ΑΡΠα, 40 (μία έδρα) στο Νικόλαο Δημόπουλο και 32 (δύο έδρες) στην «Αγωνιστική Συνεργασία».

Από την ΑΡΠα ελέγχθηκαν οι: Αναστάσιος Μόσχος (79 ψήφοι), Ευστρατία Αμανίδου (69 ψήφοι), Ευστράτιος Μπουλμπούλης (64 ψήφοι), Περσεφόνη Καραντάνη (60 ψήφοι), Γεωργία Παππά (49 ψήφοι) και Καλλιόπη Τσιλικλή (49 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Χριστίνα Βαρκαράκη (48 ψήφοι), Αγγελική Γαϊτάνου (44 ψήφοι) και Παναγιώτης Κωνσταντινίδης (30 ψήφοι).

Από την «Αγωνιστική Συνεργασία» εκλέχθηκαν ο Χαράλαμπος Μαγδανοζίδης (27 ψήφοι) και η Δέσποινα Ανδριώτη (10 ψήφοι).

Εκπρόσωπος του Συλλόγου στη Σύγκλητο του ιδρύματος θα είναι η Μαρία Σιδερή (122 ψήφοι), με αναπληρωματικό τον Ευστράτιο Μπουλμπούλη (40 ψήφοι). Εκπρόσωπος στον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας εκλέχτηκε η Ευστρατία Αμανίδου (92 ψήφοι), με αναπληρωματική την Καλλιόπη Τσιλικλή (48 ψήφοι). Τέλος, εκπρόσωπος στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκλέχτηκε ο Μιχάλης Μπάκας (107 ψήφοι), με αναπληρωματικό το Θεόδωρο Νίτη (27 ψήφοι).

Μετά τη χθεσινή συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Αναστάσιος Μόσχος (αναπληρωτής προϊστάμενος Φοιτητικής Μέριμνας και Συμβουλευτικής), αντιπρόεδρος ο Στρατής Μπουλμπούλης (γραμματέας Τμήματος Κοινωνιολογίας), γραμματέας η Γεωργία Παππά (αναπληρώτρια προϊσταμένη Διοικητικού Μυτιλήνης), ταμίας η Περσεφόνη Καραγιάννη (αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεθνών Σπουδών), ειδικός γραμματέας ο Νίκος Δημόπουλος (από τον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας) και ειδικοί σύμβουλοι ο Χαράλαμπος Μαγδανοζίδης (οδηγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου) και η Ευστρατία Αμανίδου (υπάλληλος της Υπηρεσίας Πρωτοκόλλου).

 

Συνάντηση του νέου συμβουλίου με τον αντιπρύτανη Ιωάννη Κάλλα
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω»

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συναντήθηκε χτες το μεσημέρι με τον αντιπρύτανη Οικονομικού Σχεδιασμού, Ιωάννη Κάλλα, με τον οποίο και συζήτησε τα τρέχοντα θέματα.

Αυτό που συζητήθηκε μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και αντιπρύτανη, ήταν το μέλλον του ιδρύματος και το πώς μπορούν ουσιαστικά να επιβιώσουν τα μέλη του Συλλόγου μέσα στην κατάσταση που επικρατεί.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Μόσχος, δήλωσε στο «Ε»:

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντική η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου θεωρούμε αυτονόητο το ότι θα πρέπει να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και παρ’ όλο που ερχόμαστε ο καθένας από διαφορετικούς χώρους εργασίας, αυτό που φάνηκε είναι ότι υπάρχει σύμπνοια και δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα βήμα πίσω, αντίθετα θα παλέψουμε ώστε να σωθούν όλοι οι συνάδελφοί μας. Και είναι σημαντικό το ότι έχουμε τη στήριξη και των πρυτανικών αρχών.»

Όλα τα παραπάνω και οι περαιτέρω κινητοποιήσεις του Συλλόγου θα συζητηθούν στη σημερινή γενική συνέλευση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey