Πρώτοι σε πανεπιστημιακά τμήματα ο Νικόλαος Μυρογιάννης - Κούκος και ο Γιώργος Τσουπής

Άλλα δύο «αστέρια»!

30/08/2012 - 15:03

Άλλα δύο παιδιά της Λέσβου, και τα δύο μαθητές του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, σημείωσαν τη δική τους «πρωτιά» κατά την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ της χώρας. Πρόκειται για το Νικόλαο Μυρογιάννη - Κούκο, που πέρασε 1ος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και για το Γιώργο Τσουπή, που πέρασε 1ος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Άλλα δύο παιδιά της Λέσβου, και τα δύο μαθητές του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, σημείωσαν τη δική τους «πρωτιά» κατά την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ της χώρας. Πρόκειται για το Νικόλαο Μυρογιάννη - Κούκο, που πέρασε 1ος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και για το Γιώργο Τσουπή, που πέρασε 1ος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται στο γειτονικό νησί της Χίου, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον αμέσως επόμενο εισαχθέντα.

Ο Νικόλαος Μυρογιάννης - Κούκος, στον οποίο αναφερόμασταν και στο χτεσινό μας ρεπορτάζ με τις «πρωτιές» της Λέσβου, ακολουθεί τα χνάρια των γονέων του. Γιος του Διομήδη Κούκου, γνωστού μουσικού και ιδιοκτήτη καταστήματος μουσικών οργάνων της Μυτιλήνης, και της Πελαγίας Μυρογιάννη, ερασιτέχνη μουσικού και κόρης τού τέως διευθυντή της Χορωδίας Μυτιλήνης, Νίκου Μυρογιάννη, δεν είναι τυχαίο το ότι επέλεξε ως πρώτη του επιλογή το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δεν περίμενε όμως ότι θα πάει τόσο καλά ώστε να περάσει 1ος σε αυτό.

«Το χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα το ότι περνάω πρώτος, αν και ομολογώ πως δεν το περίμενα», λέει ο ίδιος. «Είχα ακούσει από γνωστούς και φίλους ότι είναι πολύ καλή η Σχολή, με ωραίες εγκαταστάσεις και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών, και είχα αποφασίσει πως ήθελα να περάσω εκεί, αφού παίζω κρουστά - κυρίως ντραμς - και πιάνο και είμαι μέλος της Χορωδίας Μυτιλήνης, με δάσκαλο το Νίκο Τσιριγώτη, που ήταν και ο καθηγητής μου για τα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκα. Με βοήθησε πολύ και μαζί με αυτά, κατάφερα να συγκεντρώσω 21.940 μόρια.»

Ο Νίκος έχει ήδη βρει το σπίτι που θα μείνει στη συμπρωτεύουσα και τώρα ετοιμάζεται να πάει για την εγγραφή του.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη με τι θέλω να ασχοληθώ τελειώνοντας, θεωρώ πως είναι ακόμη νωρίς», λέει για τους στόχους που έχει. «Επειδή όμως και ο παππούς μου ήταν μαέστρος στη Χορωδία Μυτιλήνης, θα ήθελα να ασχοληθώ κι εγώ με τη διεύθυνση χορωδιών.»

Έτοιμος για… λογιστής!
Ο 1ος σε βαθμολογία πανελλαδικώς που εισάγεται φέτος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο και το όνομα του οποίου ανακοίνωσε χτες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ο Γιώργος Τσουπής.

«Από την αρχή της χρονιάς το είχα βάλει στόχο», λέει για αυτό που κατάφερε να πετύχει ο 18χρονος, που δεν το περίμενε να τα πάει τόσο καλά. «Το είχα ψάξει με τους καθηγητές μου και είδα πως είναι πολύ καλό σε σχέση με αυτά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Είχε περάσει εκεί και η αδελφή μου, είναι και η απόσταση μικρή και τα προνόμια που έχει η Χίος είναι πολλά, αφού ουσιαστικά θα είμαι κοντά στα δεδομένα με τα οποία έχω μεγαλώσει τόσα χρόνια. Πήγα και διακοπές και είδα το νησί, και πιστεύω πως θα έχω όμορφη φοιτητική ζωή.»

Παιδί λογιστή και εφοριακού, ο Γιώργος έχει χαράξει κι αυτός ήδη την επαγγελματική του πορεία.

«Από μικρός ήθελα να γίνω λογιστής. Είναι το επάγγελμα του πατέρα μου, έχω ήδη αρχίσει να τον βοηθώ, με ενδιαφέρει και θέλω αργότερα να αναλάβω το γραφείο του», αναφέρει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey