Τριήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, από το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παράκτια Οικοσυστήματα: Προστασία και Ανάπτυξη

30/05/2012 - 14:24

Ένα τριήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα την Προστασία και την Ανάπτυξη των Παράκτιων Οικοσυστημάτων, διοργανώνει στις 22, 23 και 30 Ιουνίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ένα τριήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα την Προστασία και την Ανάπτυξη των Παράκτιων Οικοσυστημάτων, διοργανώνει την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και το Σάββατο 30 Ιουνίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΕΚ Μυτιλήνης, το Πολύκεντρο Γέρας και το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής στις αντίστοιχες ημερομηνίες, απευθύνεται σε 40 συνολικά εκπαιδευτικούς του νησιού (20 από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης).

Στόχος του είναι το να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για την τοπική και όχι μόνο αξία των παράκτιων οικοσυστημάτων, την παρούσα τους κατάσταση, καθώς και τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές τους.

Στο πλαίσιό του, το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δράση πεδίου στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής, στην περιοχή των αλυκών, ενώ το ΚΠΕ Ευεργέτουλα θα καλύψει τη μετακίνηση των συμμετεχόντων με μισθωμένο λεωφορείο.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax: 22520 29039. H επιλογή θα γίνει με βάση την ημερομηνία υποβολής και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Σημειώνεται πως υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης προγραμμάτων σχετικής θεματολογίας, που υλοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες. Όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν τον τίτλο του προγράμματος στην αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου: http://vaigaiou.pde.sch.gr/portal/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey