Βράβευση του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης στο Μαθητικό Διαγωνισμό του Δικτύου ΔΑΦΝΗ «Τα νησιά μας, Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»

1ο βραβείο στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

16/06/2021 - 12:43

Ο Δήμος Μυτιλήνης συγχαίρει την ομάδα των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης και τον επικεφαλής καθηγητή τους, Απόστολο Μιχαλάκη, που έλαβαν το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Δικτύου ΔΑΦΝΗ «Τα νησιά μας, Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης», στο πλαίσιο της προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και των Αρχών και δεσμεύσεων της.

Το 3ο ΓΕΛ, με την πρότασή του για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του σχολείου του Μέλλοντος» και με τη συνεργασία των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης, Δέσποινας Μακρή (Προϊσταμένης) και Νικολάου Αποστολέλλη, παρουσίασαν την καλύτερη πρόταση καινοτομίας, σχεδιασμού και υλοποίησης.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι Μάριος Στρίγκος, Θεολόγος Κοκιούσης,  Μαρία Καρλαγάνη, Ραφαέλα Τατάκη, Ραφαηλία Σπηλιωτοπούλου, Εριφύλη Μηλούκα,  Ευθυμία Πετρέλλη, Μιχάλης Μαυρογιώργης,  Αφροδίτη.Στεφάνου και οι καθηγητές που επιμελήθηκαν της δράσης των μαθητών είναι οι Απόστολος Μιχαλάκης και Παναγιώτα Λαμπόγλου.

Η κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από Πανεπιστημιακούς και ειδήμονες στον τομέα της αξιοποίησης των ήπιων μορφών ενέργειας στο χώρο και τη λειτουργία των σχολείων, έκρινε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες προτάσεις σχολείων, ως καλύτερη την πρόταση του 3ου ΓΕΛ.

Δηλώσεις Κύτελη και Τζιμή 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε: «Συγχαίρω τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης για την τεκμηριωμένη και εμπνευσμένη πρότασή τους στο μαθητικό αυτό διαγωνισμό. Εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση αφουγκραζόμαστε τα όνειρα των νέων μας για μία βιώσιμη ανάπτυξη και θα πράξουμε ανάλογα».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, ανέφερε: «Ως πρώην εκπαιδευτικός και ως συντονιστής αυτής της προσπάθειας εκ μέρους του Δήμου, χαίρομαι διπλά γι' αυτή τη διάκριση. Ήδη πολλές από τις προτάσεις σχεδιασμού, που κατέθεσαν οι μαθητές σε συνεργασία με τους μηχανικούς του Δήμου μας, θα συμπεριληφθούν στις μελέτες που εκπονούνται ενόψει της χρηματοδότησης των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

 


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey