Τέσσερα νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

01/07/2012 - 05:56
Τέσσερα νέα προγράμματα απασχόλησης, τα οποία και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα, αμέσως μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Τέσσερα νέα προγράμματα απασχόλησης, τα οποία και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα, αμέσως μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Συνολικά τα προγράμματα αφορούν 119.000 ανέργους κι έχουν προϋπολογισμό 816 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Το πρώτο ειδικό πρόγραμμα είναι τετραετές, στοχεύει στην προώθηση της απασχόλησης με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων.
«Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης» είναι το δεύτερο, που αφορά την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Και στα δύο αυτά προγράμματα, δίνεται προτεραιότητα σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα, και στους τομείς της πράσινης οικονομίας. Στις επιχειρήσεις που δεν πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους, λόγω απόλυσης τους τελευταίους έξι μήνες, επιβάλλεται ένα πρόσθετο έτος υποχρεωτικής απασχόλησης.
Ακόμη ανακοινώθηκε πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών και συγκεκριμένα γυναικών ηλικίας 22 έως 64 ετών, που θα επιχορηγηθούν για διάστημα 36 μηνών. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέα ελεύθερη επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα, καθορίζεται στα 24.000 ευρώ.
Τέλος, το τέταρτο πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε και είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα νησιά, αφορά τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η επιχορήγηση δίνεται για δύο μήνες, που επιλέγουν οι επιχειρήσεις στο διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου, εκτός από το διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey