Επίσκεψη εκπροσώπων του Επιμελητηρίου σε Πέτρα και Άναξο μετά τις καταστροφές της Παρασκευής

«Απαραίτητη η χορήγηση βοηθήματος στις πληγείσες περιοχές»

24/05/2021 - 13:36

«Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι αρμόδιοι Φορείς, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις, ειδικά μετά από τις δυσκολίες που πέρασαν το τελευταίο διάστημα» αναφέρει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου με αφορμή τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής.

Μάλιστα σε αυτή σημειώνεται ότι η καταγραφή των ζημιών πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ταχύτατες διαδικασίες. Ακόμη, επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση από την Πολιτεία, έκτακτου ειδικού βοηθήματος προς τις πληγείσες από την κακοκαιρία επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Την Πέτρα και την Άναξο επισκέφθηκαν το Σάββατο 22 Μαΐου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς και τα μέλη της Διοίκησης ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Νίκος Αθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μετά από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε το νησί της Λέσβου και ειδικότερα το βόρειο τμήμα του νησιού.

Από μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις κυρίως στις περιοχές της Πέτρας, της Μήθυμνας και της Ανάξου, αλλά και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επιχειρήσεις στις εν λόγω περιοχές, οι οποίες προετοιμάζονταν για την καλοκαιρινή περίοδο ή είχαν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές τόσο στον εξοπλισμό όσο και στις υποδομές τους, και θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως από την Πολιτεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey