Επιδιώκουν συνεργασία για προσέλκυση τουριστών και μείωση του κόστους των εισιτηρίων

Δήμος και Επιμελητήριο Λέσβου αγκαλιάζουν τη «Volotea»

14/06/2016 - 14:44

Στήριγμα στο Δήμο και το Επιμελητήριο Λέσβου βρήκε η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «Volotea». Χθες στα εγκαίνια της γραμμής Μυτιλήνη - Αθήνα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, υποδέχθηκαν τον συνιδρυτή και γενικό διευθυντή της εταιρείας, Lazaro Ros, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου, Γιώργος Εγγλέζος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Στρατής Τζιμής και Κώστας Αστυρακάκης. 

Στήριγμα στο Δήμο και το Επιμελητήριο Λέσβου βρήκε η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «Volotea». Χθες στα εγκαίνια της γραμμής Μυτιλήνη - Αθήνα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, υποδέχθηκαν τον συνιδρυτή και γενικό διευθυντή της εταιρείας, Lazaro Ros, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου, Γιώργος Εγγλέζος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Στρατής Τζιμής και Κώστας Αστυρακάκης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ros ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και το Δήμο Λέσβου για την υποστήριξη τους, αναφέροντας πως στόχος της εταιρείας είναι να εδραιωθεί στην αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με την Αθήνα.

Ο κ. Μυρσινιάς πρότεινε στην εταιρεία να συνεργαστούν προκειμένου να δημιουργήσουν κοινά τουριστικά πακέτα με τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, που θα περιλαμβάνουν ελκυστικές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχειακών καταλυμάτων και φαγητού.
Ο κ. Αστυρακάκης τόνισε ότι εκτός από τη γραμμή Μυτιλήνη - Αθήνα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για τη γραμμή Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη. Καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών από τη Βόρεια Ελλάδα, που επιθυμεί να επισκεφθεί τη Λέσβο, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός Λέσβιων ετεροδημοτών, που ζει στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζιμής εξέφρασε την πεποίθηση πως η «Volotea» θα αναπτύξει και νέες συνδέσεις της Λέσβου με πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Σπύρου Γαληνού.

Από την πλευρά του, ο κ. Ros τόνισε πως η εταιρεία πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από Μυτιλήνη προς Αθήνα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι πτήσεις για τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν το Μάη και θα συνεχιστούν μέχρι και το Σεπτέμβριο. Η επέκταση των δρομολογίων για το φθινόπωρο και το χειμώνα, δεν είναι μέσα στον άμεσο σχεδιασμό της εταιρείας. Αν υπάρξει ικανοποιητική πληρότητα στις υπάρχουσες πτήσεις, η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης των πτήσεων για την επόμενη χρονιά.
Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ros στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως πρόθεση της εταιρείας είναι να εδραιωθεί στην αεροπορική σύνδεση της Λέσβου με την Αθήνα. Επίσης τόνισε πως η ανανέωση του στόλου της εταιρείας θα της επιτρέψει να κάνει πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας. Αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, είπε ότι είναι να ακολουθεί τον κανόνα πως όσο νωρίτερα γίνει η κράτηση, τόσο φθηνότερο είναι το εισιτήριο. Η τιμή αυξάνεται σταδιακά όσο πλησιάζει η μέρα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πτήση.

Από τις 27 Μάη που ξεκίνησε η «Volotea» τις πτήσεις προς τη Μυτιλήνη και ως τον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιήσει 110 πτήσεις που δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς 13.750 επιβατών.
Η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, με έδρα τη Βαρκελώνη, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2012. Μέχρι σήμερα έχει μεταφέρει περισσότερους από 366.000 επιβάτες, με πτήσεις σε 12 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πρέβεζα - Λευκάδα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος.

Από την Αθήνα, η «Volotea» πετά σε έξι προορισμούς: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο και Βενετία.
Η εταιρεία σήμερα διαθέτει οχτώ βάσεις στη Βενετία, τη Νάντη, το Μπορντό, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, την Αστούριας, την Τουλούζη και τη Βερόνα. Το 2016 πραγματοποιεί πτήσεις σε 13 χώρες, προσφέροντας 38.000 πτήσεις σε 196 δρομολόγια, σε 72 πόλεις. Το 2015 μετέφερε 2,5 εκατομμύρια επιβάτες. Φέτος στόχος της είναι να αυξήσει τους επιβάτες της στα 3,3 - 3,5 εκατομμύρια.
Ο στόλος της αποτελείται από 19 αεροσκάφη τύπου Boeing 717 των 125 θέσεων. Τη φετινή χρονιά προμηθεύτηκε τέσσερα Airbus A319, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 150 επιβάτες. Επιπλέον τα νέα αεροσκάφη επιτρέπουν στην εταιρεία να πραγματοποιεί πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Το αεροσκάφος Boeing 717 της «Volotea» χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey