Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης με Βερβέρη

Ανοίγει επτά Κυριακές η αγορά

19/09/2013 - 16:01

Η λειτουργία της αγοράς της Μυτιλήνης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης.

Η λειτουργία της αγοράς της Μυτιλήνης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης.

Η Μάρω Βερβενιώτου παρέδωσε εγγράφως στον αντιπεριφερειάρχη την απόφαση του Συλλόγου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Σύλλογος ζητάει από την Περιφέρεια με απόφασή της να ορίσει ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο, δηλαδή όσες προβλέπονται υποχρεωτικά από το νέο νόμο. Με βάση αυτόν το σχεδιασμό, τα καταστήματα θα λειτουργούν δύο Κυριακές την περίοδο των Χριστουγέννων, μία Κυριακή την περίοδο του Πάσχα και τέσσερις Κυριακές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Ο νόμος προβλέπει ότι εκπτώσεις πλέον θα γίνονται τέσσερις φορές το χρόνο.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες ορίζουν τις περιοχές όπου επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιπλέον Κυριακές, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα.

- Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων franchise.

- Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop) και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlets), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του κ. Βερβέρη, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μάρω Βερβενιώτου, ο Α΄ αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο Β΄ αντιπρόεδρος, Γιάννης Χατζημιχάλης, ο Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου, Κίμων Καζάζης, και το μέλος τού Δ.Σ. Μπάμπης Αράπης. Επίσης συμμετείχε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, Παναγιώτης Κουτλής, με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά σημαντικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς, αλλά και θέματα νομιμότητας της λειτουργίας πολυκαταστημάτων που έχουν ανοίξει στην περιοχή μας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey