Προσπάθειες απ’ το Χρήστο Κορδώνη να λειτουργήσει άμεσα απ’ το Δήμο, με εθελοντές και φοιτητές

Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο λιμάνι

31/05/2013 - 15:22

Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το βασικό λόγο για τον οποίο ακόμη δεν έχει λειτουργήσει το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, που «διαμορφώνει» εδώ και μερικές βδομάδες στην είσοδο του λιμανιού της Μυτιλήνης ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Κορδώνης.

Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το βασικό λόγο για τον οποίο ακόμη δεν έχει λειτουργήσει το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, που «διαμορφώνει» εδώ και μερικές βδομάδες στην είσοδο του λιμανιού της Μυτιλήνης ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Κορδώνης. Σε πρώτη φάση, και αφού έως τώρα δεν έχει βρει ανταπόκριση η πρόταση που απηύθυνε σε φορείς εμπλεκόμενους με τον τουρισμό να συμβάλουν στη στελέχωση του Κέντρου, θα στηριχθεί σε εθελοντές και φοιτητές που θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

«Σίγουρα κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός γραφείου που θα δίνει στους επισκέπτες της Λέσβου χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες για όλο το νησί. Με βάση αυτή την ανάγκη και με δεδομένη την ακαταλληλότητα του παλιού Λιμεναρχείου που στέγαζε έως πέρυσι μια ανάλογη δομή, διαμορφώσαμε αίθουσα περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων, που μας παραχώρησε το Λιμενικό Ταμείο, εκεί που παλιά στεγαζόταν η Τουριστική Αστυνομία, και μέσα στις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να λειτουργήσει το Κέντρο», εξήγησε ο κ. Κορδώνης.

Ο χώρος εξωτερικά βάφτηκε, με τη συνδρομή όπως τόνισε ο κ. Κορδώνης τής ΑΔΕΛ, στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία. Ήδη έχουν παραγγελθεί και θα τοποθετηθούν οι σχετικές πινακίδες σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι υποδομές για τηλέφωνο και internet. Μάλιστα ο κ. Κορδώνης μελετά στο χώρο να υπάρχει και οθόνη στην οποία θα γίνεται διαρκής προβολή τουριστικού υλικού απ’ όλη τη Λέσβο.

Με φοιτητές…
Υπήρξε, όπως είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος, συνεργασία με τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς προκειμένου να στελεχωθεί το γραφείο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο ο Δήμος αδυνατεί να το καλύψει με προσωπικό, αλλά «δεν υπήρξε ανταπόκριση. Πέρυσι μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας είχε προβλεφθεί η στελέχωση του γραφείου και έτσι δε χρειάστηκε να αναζητηθεί προσωπικό.».

Ο κ. Κορδώνης, διερευνώντας τις δυνατότητες προσλήψεων, διαπίστωσε όπως μας μετέφερε ότι μπορεί να απασχολήσει διμηνίτες, αλλά όχι άμεσα. Προς το παρόν και για όλο τον Ιούνιο το γραφείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί άτυπα, με εθελόντρια με μεταπτυχιακές σπουδές στις Τουριστικές Υπηρεσίες, που προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει την όλη κατάσταση δωρεάν. Για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος, ο κ. Κορδώνης θα εισηγηθεί την προσεχή Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο να εξεταστεί η δυνατότητα να κάνουν έξι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου την πρακτική τους άσκηση, απασχολούμενοι στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης.

«Εκ των ενόντων και με τα μέσα που διαθέτουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο», κατέληξε, δηλώνοντας πως την επόμενη χρονιά το όλο θέμα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Λέσβου σε επίπεδο υποδοχής και ενημέρωσης θα οργανωθεί σε σαφώς πιο σοβαρή βάση, με την επιλογή του κατάλληλου προσωπικού (γνώσεις αγγλικών, τουρκικών, γερμανικών), ώστε εγκαίρως ήδη απ’ την άνοιξη να παρέχεται ενημέρωση σ’ όλους τους τουρίστες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey