Κοινή προσπάθεια από τα Επιμελητήρια Αιγαίου και Σμύρνης και τον ΕΟΑΕΝ

Συνεργασία για την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο

08/03/2013 - 14:54

Ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο δείχνουν σειρά ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και το Επιμελητήριο Σμύρνης

Ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο δείχνουν σειρά ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και το Επιμελητήριο Σμύρνης. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Βόλο για το θέμα αυτό. Κατά τη διάρκειά της, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων για τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινών διαδρομών κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, πρότεινε τη δημιουργία φορέα προβολής για την κρουαζιέρα, που θα εξασφαλίσει το συντονισμό και τη διαχείριση των αναγκαίων δράσεων και θα αποτελείται από εκπροσώπους δημόσιων φορέων (περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, τουριστικές ενώσεις κ.λπ.), αλλά και ιδιωτικών, εμπλεκόμενων κλάδων και προορισμών που σχετίζονται με την κρουαζιέρα.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ). Θράσος Καλογρίδης. ανέφερε πως σκοπός της συνάντησης είναι η συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων του Αιγαίου και Σμύρνης, με στόχο τη συνεργασία και προτάσεις κοινών routes κρουαζιέρας, όλο το χρόνο, στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. Ο ΕΟΑΕΝ θέλει την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και θα στηρίξει τις προτεινόμενες διαδρομές στην ανατολική Μεσόγειο και την κρουαζιέρα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, δεσμεύτηκε για την υποστήριξη αυτής της κοινής παρουσίας στο κομμάτι της κρουαζιέρας στο Αιγαίο. Ως πρόεδρος της τουρκικής πλατφόρμας κρουαζιέρας Cruise Türkiye, αναφέρθηκε στο ζήτημα της απλοποίησης των διαδικασιών βίζας των επιβατών τρίτων χωρών, τονίζοντας πως πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τις αρμόδιες πολιτικές αρχές για να λυθεί άμεσα, ώστε να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η κοινή πλατφόρμα κρουαζιέρας στο Αιγαίο.


Ο ΕΟΑΕΝ υιοθέτησε πρόταση για δημιουργία πλατφόρμας για τα λιμάνια κρουαζιέρας της Ελλάδας, αντίστοιχη της Cruise Türkiye, αλλά και ιταλικής πλατφόρμας, και δεσμεύτηκε να την φέρει προς έγκριση στη γενική συνέλευσή του στη Χίο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.
Στη σύσκεψη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστας Μουτζούρης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey