Με την «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», το Νότιο Αιγαίο και επιλεγμένοι φορείς απ’ το Βόρειο, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κωνσταντινούπολης

1ο βραβείο καλύτερου περιπτέρου

29/01/2013 - 16:05

Για δεύτερη χρονιά, η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» κερδίζει ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, το πρώτο βραβείο για το καλύτερα οργανωμένο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης.

Για δεύτερη χρονιά, η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» κερδίζει ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, το πρώτο βραβείο για το καλύτερα οργανωμένο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση, που μάλιστα επαναλαμβανόμενη, καταδεικνύει τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει και διαχειρίζεται η εταιρεία, που εκδίδει και το «Εμπρός», τα θέματα τουριστικής προβολής. Η επιβράβευση ήρθε με το περίπτερο των φορέων του Νοτίου Αιγαίου, ενώ η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» σχεδίασε και κατασκεύασε τη συμμετοχή στην EMITT 2013 και δεύτερου περιπτέρου, με το οποίο εκπροσωπήθηκαν στην έκθεση επιλεγμένοι φορείς και επιχειρήσεις από τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο.

Απολύτως επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου» στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη EMITT 2013. Την εταιρεία εμπιστεύθηκαν εταιρείες και φορείς του Νοτίου Αιγαίου, με εμπειρία στην προώθηση του τουρισμού, όπως ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Ρόδου (ΠΡΟΤΟΥΡ) και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Όλο το Αιγαίο…
Η προβολή Δωδεκανήσου και Κυκλάδων έγινε στην έκθεση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με ένα μεγάλο και εντυπωσιακό περίπτερο το οποίο σχεδίασαν και κατασκεύασαν στελέχη της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου». Το περίπτερο 84 τετραγωνικών μέτρων, διαμορφωμένο σε διαφορετικά επίπεδα, έδινε τη δυνατότητα προβολής όλων των νησιών, επιτρέποντας την ισόρροπη εμφάνισή τους. Με εξειδικευμένους μεταφραστές, Νοτιοαιγαιοπελαγίτες εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων ενημέρωσαν τους χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες και είχαν επαφές με Τούρκους επιχειρηματίες.

Επίσης η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» σχεδίασε και κατασκεύασε δεύτερο περίπτερο 50 τετραγωνικών μέτρων, με το οποίο εκπροσωπήθηκαν στην έκθεση επιλεγμένοι φορείς και επιχειρήσεις από τρία μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο.


Το περίπτερο Δωδεκανήσων - Κυκλάδων, που σχεδίασε, κατασκεύασε, οργάνωσε και επιμελήθηκε τη λειτουργία του η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», κερδίζοντας το 1ο βραβείο του καλύτερα οργανωμένου περίπτερου

Συνέντευξη Τύπου
Την «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» εμπιστεύθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να οργανώσει και τη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκειά της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ελευθερία Φτακλάκη, ανακοίνωσε την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη με πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Blue Bird.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων τουρκικών μέσων ενημέρωσης, όπως τα τηλεοπτικά κανάλια «NTV», «Star», «CNBC-E», «CNN Türk» και οι εφημερίδες «Zaman», «Turkish Daily News», «Sabah», «Milliyet» και «Hürriyet». Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των ομογενειακών εφημερίδων της Κωνσταντινούπολης «Ηχώ» και «Ιστός».



«Εταίροι τουριστικής βιομηχανίας»
Η κ. Φτακλάκη, αφού παρουσίασε «τους 48 διάσπαρτους παραδείσους μέσα στο απέραντο γαλάζιο του αρχιπελάγους», αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναβαθμίζοντας την εικόνα των νησιών και σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν αποτελεί για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μια δεξαμενή επισκεπτών, αλλά ένα σημαντικό εταίρο στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας».

Η συνεργασία, υποστήριξε, των Ελλήνων και Τούρκων τουριστικών πρακτόρων για την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες μακρινές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα, με τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, «σίγουρα αποτελεί μία από τις πολλές προτάσεις συνεργασίας που μπορούν να αναπτύξουν οι επιχειρηματίες».

Τέλος, η κ. Φτακλάκη κατέληξε τονίζοντας πως επιθυμία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι «το Αιγαίο να αποτελέσει θάλασσα ειρηνικής συνύπαρξη των δύο λαών, γέφυρα που ενώνει κοινές ανησυχίες και στόχους, που συνδέει τους λαούς, ενισχύει τις συνεργασίες και αναπτύσσει τις οικονομίες».


Επιχειρήσεις και επιλεγμένοι φορείς απ’ τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο φιλοξενήθηκαν στο δεύτερο περίπτερο που οργάνωσε η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» στην EMITT 2013

Συνεργασία με μέλλον
Παρουσιάζοντας στους παρευρισκομένους τη Ρόδο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Άρης Σολούνιας, αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης κοινών τουριστικών πακέτων που θα ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των δύο προορισμών, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ακόμα, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης προσπάθειας και συνεργασίας στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ώστε να καλυφθούν θέματα όπως αεροπορικές και θαλάσσιες διαδρομές, εξειδικευμένο προσωπικό και διευκόλυνση στις θεωρήσεις visa. Επίσης, ο κ. Σολούνιας επεσήμανε τις διευκολύνσεις που παρέχονται πλέον σε Τούρκους που θα ήθελαν να επισκεφτούν την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε σημείωσε την υποδειγματική λειτουργία τού visa centre στην Κωνσταντινούπολη, «που επιτρέπει σε όλους μας να φανταστούμε ότι η συνεργασία μας θα εξελιχθεί ακόμα πιο θετικά στο μέλλον, βοηθώντας όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και την εμπορική συνεργασία μεταξύ μας».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε ο Έλληνας γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαος Ματθιουδάκης, ενώ ας σημειωθεί η παρουσία του κ. Αχμέτ Ιρέν, οικονομικού διευθυντή του Ομίλου Ντογούς, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και φορέων της περιοχής, και συζήτησε μαζί τους τρόπους παραπέρα συνεργασίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου της «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», «η επιτυχία της συνέντευξης αποδεικνύει την αξία των προσπαθειών των στελεχών της εταιρείας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της προώθησης του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Αιγαίου στη μεγάλη τουρκική αγορά».


Για το καλύτερα οργανωμένο περίπτερο
Ξεχωριστή διάκριση για δεύτερη χρονιά

Το βραβείο τού καλύτερα οργανωμένου περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT 2013 απονεμήθηκε την Κυριακή κατά την τελετή λήξης της Έκθεσης, στο περίπτερο της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, το οποίο σχεδίασε, κατασκεύασε, οργάνωσε και επιμελήθηκε τη λειτουργία του η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» κατ’ ανάθεση του Οργανισμού Προώθησης Ροδίτικου Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ). Το βραβείο παρέλαβαν από τη διευθύντρια της EMITT 2013, Hacer Aydın, εκ μέρους της ΠΡΟΤΟΥΡ η Σμαράγδα Μπονιάτη και εκ μέρους της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου» ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Μυριτζής.

Ας σημειωθεί ότι ανάλογο βραβείο η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» κατέκτησε και κατά την περσινή της συμμετοχή στην ίδια Έκθεση, τότε με το περίπτερό της με θέμα «Μυτιλήνη, ένα παραμύθι δίπλα σας».

Να τονίσουμε εδώ ότι, όπως ανακοινώθηκε κατά την τελετή λήξης, μόνο την πρώτη μέρα της λειτουργίας της Έκθεσης την επισκέφθηκαν 45.000 άτομα, από τα οποία πάρα πολλοί ήταν παράγοντες του τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων της Τουρκίας. Ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση πολιτών παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο, που η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό. Συνολικά φέτος απονεμήθηκαν 40 βραβεία, ενώ οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 1.500.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey