«Άνεμος ανανέωσης» στη Συνεταιριστική Τράπεζα

01/07/2012 - 05:56
Ηχηρές αποχωρήσεις από το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου θα σφραγίσουν τις εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για να μπουν νέα πρόσωπα στη διοίκησή της.
Ηχηρές αποχωρήσεις από το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου θα σφραγίσουν τις εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για να μπουν νέα πρόσωπα στη διοίκησή της. Με δηλώσεις τους στο «Ε» ξεκαθάρισαν ότι αποχωρούν ο γενικός γραμματέας τού Δ.Σ. της Τράπεζας, Σταύρος Πολίτης, και ο αναπληρωτής γραμματέας, Παναγιώτης Σελάχας.

Ο κ. Πολίτης δε θέτει υποψηφιότητα, καθώς έχει αυξημένες υποχρεώσεις ως αντιδήμαρχος Θερμής και Πλωμαρίου. Ο κ. Σελάχας δε θα πάρει μέρος στις εκλογές, αυτός λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο από τις εννέα θέσεις τού Δ.Σ. θα καλυφθούν από νέα πρόσωπα.
Αντιθέτως, είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του B΄ αντιπροέδρου της Τράπεζας, Δημήτρη Παναγιωτέλλη, ωστόσο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, που μιλήσαμε μαζί του, απέφυγε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στις εκλογές, συνδέοντάς τη με τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν και τους σχεδιασμούς για το μέλλον της Τράπεζας που θα κυριαρχήσουν.
Στα νέα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. είναι ο πρώην διευθυντής τής ΕΑΣ Λέσβου, Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος μας είπε ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα συμμετάσχει στις εκλογές ή όχι.
Ενδιαφέρον για το Δ.Σ. της Τράπεζας έχουν εκφράσει ο επιχειρηματίας Στρατής Καραμπάσης, αλλά και η πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Γόμου, μας είπε: «Το σκέφτομαι δεν έχω καταθέσει ακόμη υποψηφιότητα.»
Αντιθέτως, δε θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου και γραμματέας του Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου, Στρατής Κυρατζής, παρ’ όλοι που τις προηγούμενες ημέρες το όνομά του ακούστηκε μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται για το Δ.Σ..

«Κι άλλες κάλπες»

Ηχηρή παρουσία στις εκλογές αναμένεται να κάνει η αντιδήμαρχος Ταξιαρχούλα Πνακά. Σε δήλωσή της στο «Ε» χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική την απόφαση να στηθούν κάλπες μόνο στην Καλλονή και τη Μυτιλήνη για το νησί της Λέσβου, καθώς με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η συμμετοχή στις εκλογές των μελών από τα μακρινά χωριά του νησιού όπως είναι η Ερεσός, ο Μεσότοπος, η Πέτρα. Παράλληλα με την πρακτική αυτή - υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος - μειώνονται οι πιθανότητες εκλογής στο Δ.Σ. μελών από τα χωριά της περιφέρειας. Επίσης η αντιδήμαρχος θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια που έγινε να μη δοθεί η δέουσα δημοσιότητα στην προκήρυξη των εκλογών για το Δ.Σ. της Τράπεζας.

Συνεδρίαση το Δ.Σ.
Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας για να εξετάσει τρέχοντα θέματα. Στην ίδια συνεδρίαση, ο γραμματέας Σταύρος Πολίτης επρόκειτο να θέσει ζήτημα παράτασης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος, να καταθέσουν υποψηφιότητα.
Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την πρόσκληση της γενικής συνέλευσης, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 1η Ιουνίου στις 3 το απόγευμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey