Πρωτοβουλία πολιτών διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για την επένδυση Ρόκα

«Τι κερδίζουν και τι χάνουν τα νησιά» από την επένδυση Ρόκα

22/03/2012 - 17:24

Σε συνέχεια της αποκάλυψης του «Ε» ότι η μεγάλη επένδυση στην αιολική ενέργεια βρίσκεται προ των πυλών με την υποβολή απ’ τον όμιλο Ρόκα αίτησης για την έγκριση των περιβαλλοντικών της όρων, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σε συνέχεια της αποκάλυψης του «Ε» ότι η μεγάλη επένδυση στην αιολική ενέργεια βρίσκεται προ των πυλών με την υποβολή απ’ τον όμιλο Ρόκα αίτησης για την έγκριση των περιβαλλοντικών της όρων, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Πρωτοβουλία πολιτών με ανοιχτό κάλεσμα προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε συνάντηση-ενημέρωση-συζήτηση, που διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα: «Το ενεργειακό ζήτημα των νησιών και η επένδυση Ρόκα - Τι κερδίζουν και τι χάνουν τα νησιά μας».

Στην πρόσκληση επισημαίνεται ότι η επένδυση περιλαμβάνει την εγκατάσταση 153 ανεμογεννητριών στη Λέσβο, 75 στη Χίο και 125 στη Λήμνο. Επίσης προβλέπει για τη Λέσβο, όπως σημειώνουν, διανοίξεις νέων δρόμων σε κορυφογραμμές, σε μήκος 97 χιλιομέτρων και πλάτος πέντε μέτρων, και διάνοιξη υφιστάμενων χωματόδρομων σε πλάτος ομοίως πέντε μέτρων.

Απ’ την ίδια επένδυση, όπως αναφέρει η πρόσκληση, θα παραχθούν σε επίπεδο Λέσβου 310.000 κυβικά μέτρα μπάζα, σύμφωνα με την περίληψη της πρότασης, ενώ θα κατασκευαστούν γήπεδα ενός στρέμματος για να τοποθετηθεί η κάθε μια ανεμογεννήτρια, το μέγεθος της οποίας έχει διάμετρο 80 μέτρων, ύψος 67 μέτρα και βάρος 253 τόνους.

Οι ανεμογεννήτριες αναφέρει η πρωτοβουλία πολιτών πως θα είναι ορατές από οικισμούς του νησιού όπως η Ερεσός και οι θέσεις εργασίας που θα δώσει η επένδυση, θα είναι μονάχα όσο διαρκεί η περίοδος κατασκευής των ανεμογεννητριών, αφού κατόπιν θα ελέγχονται με τηλεχειρισμό.


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey