Σημαντική προβολή για τη Λέσβο

01/07/2012 - 05:56
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 11 Μαρτίου στο Βερολίνο, συμμετείχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η συμμετοχή αυτή είχε σημαντικά αποτελέσματα για την προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 11 Μαρτίου στο Βερολίνο, συμμετείχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η συμμετοχή αυτή είχε σημαντικά αποτελέσματα για την προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους, αφού στόχος ήταν εκτός άλλων η τόνωση της ελκυστικότητας του νησιού στη γερμανική τουριστική αγορά, αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου, το Απολιθωμένο Δάσος και η Λέσβος προκάλεσαν το ενδιαφέρον τόσο στους εμπορικούς επισκέπτες και τους ειδικούς που ασχολούνται με τον τουρισμό, όσο και στους απλούς επισκέπτες της Έκθεσης. Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον για το πληροφοριακό υλικό στη γερμανική και αγγλική γλώσσα που διανεμήθηκε για το Απολιθωμένο Δάσος και το νησί, και έγινε ανάρπαστο.

Το περίπτερο του Μουσείου
Η παρουσίαση του Απολιθωμένου Δάσους σε ειδικό περίπτερο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Έκθεση, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα γεωπάρκα που έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO και αποτελούν μέλη του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων. Μάλιστα, το Απολιθωμένο Δάσος αποτελούσε κεντρικό θέμα του περιπτέρου, που βραβεύτηκε από την ITB ως το όγδοο καλύτερο περίπτερο από μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε ένα σύνολο 10.500 εκθετών.
Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα της Λέσβου, όπως λάδι, ούζο και προϊόντα των αγροτοτουριστικών συνεταιρισμών γυναικών, καθώς και πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό από τα ευρωπαϊκά γεωπάρκα, ειδική παρουσίαση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες τους, καθώς και τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα των γεωπάρκων, ενώ η συμμετοχή του φυσικού μνημείου στην Έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Μουσείου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Και σε ειδική εκδήλωση
Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συμμετοχή του Μουσείου στην ειδική εκδήλωση «Γεωτουρισμός και Γεωπάρκα», που διοργανώθηκε από την ΙΤΒ και στην οποία συμμετείχε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου, Ηλίας Βαλιάκος, που παρουσίασε το Απολιθωμένο Δάσος, τα γεωλογικά και φυσικά μνημεία της Λέσβου, καθώς και τις υπηρεσίες και δυνατότητες επίσκεψης του Γεωπάρκου. Η εκδήλωση, που απευθυνόταν σε επαγγελματίες του τουρισμού, σημείωσε ιδιαιτέρως μεγάλη επιτυχία και δόθηκε η δυνατότητα προβολής του Απολιθωμένου Δάσους και της Λέσβου ως κορυφαίων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών.
Αξίζει να σημειωθεί πως, παράλληλα, στο κεντρικό περίπτερο της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε προβολή των ηφαιστείων της Λέσβου από τον Τομπίας Σορ, από εξειδικευμένο σε ηφαίστεια Γραφείο Τουρισμού, που διοργανώνει επισκέψεις σε ηφαιστειακές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey