Κατεβάζουν ρολά…

01/07/2012 - 05:56
Δυο κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Μυτιλήνη την ερχόμενη Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ και το ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Στη Μύρινα της Λήμνου η απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνεται επίσης από το ΠΑΜΕ στο λιμάνι της πόλης.
Δυο κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Μυτιλήνη την ερχόμενη Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ και το ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Στη Μύρινα της Λήμνου η απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνεται επίσης από το ΠΑΜΕ στο λιμάνι της πόλης.

Εκτός από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.
Στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, στη Μυτιλήνη συμμετέχουν και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι το Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), αλλά και οι δημοσιογράφοι της Λέσβου μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Στο Δημοτικό Θέατρο

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ θέτει ως κεντρικά ζητήματα την προστασία της αγοραστικής δύναμης, την αύξηση του εισοδήματος των δημόσιων υπαλλήλων, την προστασία και ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών και δικαιωμάτων μας και τη λήψη μέτρων για αύξηση της απασχόλησης. Ακόμη υπογραμμίζει: «Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κρίσιμο αγώνα, που στόχο έχει να αναδείξει και να αντιμετωπίζει τα καίρια προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι που καλούνται να πληρώσουν την κρίση, για την οποία ευθύνονται οι πραγματικοί έχοντες και το τραπεζικό σύστημα.»
Η ΕΣΗΕΠΗΝ, σε ανακοίνωσή της για την απεργία, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Η διαρκώς εντεινόμενη κρίση και στον χώρο των Μ.Μ.Ε., η προσπάθεια μετακύλησης στις πλάτες των εργαζομένων των συνεπειών της κρίσης, οι απολύσεις και οι περικοπές θέσεων εργασίας, οι νόμοι που ναρκοθετούν ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, είναι παράγοντες που θέτουν σε εγρήγορση τους δημοσιογράφους όλης της χώρας.» Το ΣΕΜΜΕΛ αναφέρει: «Η απάντησή μας να είναι συλλογική και δυναμική. Δε μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δε θα μοιραστούμε τώρα τις ζημιές τους και την προσπάθειά τους για μεγαλύτερα κέρδη.»

Από το ΠΑΜΕ
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Μυτιλήνη θα γίνει, όπως πάντα, στην πλατεία Σαπφούς, στις 11 το πρωί. Πιθανότατα μέλη του ΠΑΜΕ και στελέχη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κατά τη διάρκεια της πορείας που θα κάνουν στη Μυτιλήνη, θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ που θα είναι ανοιχτά στο κέντρο της πόλης. Το ΠΑΜΕ δίνει πολιτικό χρώμα στην απεργία και τονίζει ότι «η συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ πρέπει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και των μεγάλων εργοδοτών, του ΠΑΣΟΚ, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.».
Αύριο Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού σε Λέσβο, Λήμνο και Χίο. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέλευση αυτή θα είναι και ο τρόπος που θα εκφραστεί η συμμετοχή του σωματείου στην απεργία.
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση αναμένεται να μείνουν τα νησιά του νομού μας την Πέμπτη, καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά και το μπλοκ της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Τέλος, μια τρίτη συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί και από τον αναρχικό-αντεξουσιαστικό χώρο την Τρίτη μπροστά από το «Πανελλήνιο».


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey