Παρέλαση με πανό

01/07/2012 - 05:56
Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Λημνιοί, διαμαρτυρόμενοι για τα συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.
Στις 25 Μαρτίου οι κινητοποιήσεις για τις συγκοινωνίες στη Λήμνο

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Λημνιοί, διαμαρτυρόμενοι για τα συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρώτη συμβολική κινητοποίηση, την ημέρα του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων και μάλιστα την ώρα που θα πραγματοποιείται η παρέλαση στο Ρωμαίικο Γιαλό.


Η απόφαση της ΣΕΑ για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα του εορτασμού της εθνικής επετείου πάρθηκε στο πλαίσιο ενός νέου αγώνα που ξεκινούν οι φορείς του νησιού, αποφασισμένοι να στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δε θα επιτρέψουν άλλη υποβάθμιση των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δε θα ανεχθούν άλλη «συγκοινωνιακή υποβάθμιση του νησιού» διαδηλώνοντας με πανό απέναντι από την εξέδρα που θα στηθεί για τους επισήμους και τις Αρχές και, κυρίως, να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους με το συγκεκριμένο τρόπο στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Ας σημειωθεί ότι εκτός από την τελευταία απόφαση της Aegean να προχωρήσει στη διακοπή των δρομολογίων από Αθήνα για Λήμνο, διακόπτεται για τουλάχιστον ένα μήνα η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Λήμνου.

Και ακτοπλοϊκά
Στο μεταξύ, εκτός των θεμάτων με τις αεροπορικές συνδέσεις, οι φορείς της Λήμνου έχουν θέσει συγκεκριμένα αιτήματα και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με τη δρομολόγηση για τα επόμενα χρόνια του πλοίου «Ταξιάρχης» στο νησί. Οι φορείς διεκδικούν τη δρομολόγηση ενός σύγχρονου και αξιόπλοου πλοίου για τα νησιά, μέσα στην επόμενη διετία.
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το ακτοπλοϊκό, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, μίλησε στο «Ε» για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν οι φορείς, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους. «Πήραμε την απόφαση», τόνισε ο κ. Τσανταρλιώτης, «λόγω των προβλημάτων που έχουμε και στις αεροπορικές και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις πιέζοντας τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αποφάσεις και πράξεις που θα βελτιώσουν τις συγκοινωνίες στο νησί μας. Αν κάτι δεν αλλάξει, αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε δυναμικά στο μέλλον.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey