Αγροτικό συλλαλητήριο από την ΠΑΣΥ

01/07/2012 - 05:56
Περίπου 300 αγρότες, εργαζομένους, συνταξιούχους και φοιτητές κατάφερε να συγκεντρώσει το παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), χθες το πρωί, στην Πλατεία Σαπφούς.
Καταγγελίες για διάλυση της αγροτικής παραγωγής

Περίπου 300 αγρότες, εργαζομένους, συνταξιούχους και φοιτητές κατάφερε να συγκεντρώσει το παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), χθες το πρωί, στην Πλατεία Σαπφούς. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της ΠΑΣΥ Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας.


Θέση τής ΠΑΣΥ είναι πως η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εφαρμόζεται, έχει οδηγήσει σε μείωση την αγροτική παραγωγή της χώρας, με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας και η εγχώρια κατανάλωση να καλύπτεται από εισαγωγές προϊόντων. Όπως ειπώθηκε, «σήμερα οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων είναι πολύ μεγαλύτερες από τις εξαγωγές, με αποτέλεσμα το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας να είναι ελλειμματικό. Την ίδια ώρα, οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη για τους καταναλωτές κι η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, έχει υποβαθμιστεί.».
Ο κ. Καραγιάννης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Λέσβου, μίλησε και για τις χαμηλές τιμές παραγωγού για το γάλα, το λάδι και το κρέας, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.
Κατήγγειλε, επίσης, την ΕΑΣ Λέσβου, γιατί σε πολλούς παραγωγούς δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τα λάδια που αγόρασε τον προηγούμενο χειμώνα.


Ο Δημήτρης Καραγιάννης παρουσιάζει μία - μία τις επιπτώσεις της αγροτικής πολιτικής

Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχουν τυροκομικές επιχειρήσεις της Λέσβου που έχουν εξοφλήσει το γάλα του Ιουνίου και του Ιουλίου στους κτηνοτρόφους του νησιού με επιταγές που λήγουν το Μάρτιο του 2012.
«Μεγάλο πλήγμα είναι η μη καταβολή της επιστροφής τού Φ.Π.Α. στους αγρότες πολλών χωριών της Λέσβου και η μη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης, «καθώς τους ζητείται να κάνουν επενδύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.»
Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να αγωνιστούν για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey