Αγκινάρες με τσάγαλα της Πελαγίας

06/05/2023 - 14:00

Η φίλη μας η Πελαγία τούτες τις ημέρες πήγε στη Σμύρνη, πέρασε τη περασμένη βδομάδα και από το φεστιβάλ άγριων χόρτων που γίνεται κάθε άνοιξη στα Αλάτσατα και μας στέλνει εποχιακή συνταγή : Σε ελάχιστο λάδι σοτάρουμε μισό κιλό κρέας ψαχνό αρνιού με 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μπόλικο μαύρο πιπέρι και αλάτι ,σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Αν δε χρησιμοποιήσουμε έτοιμες κατεψυγμένες αγκινάρες, καθαρίζουμε τις φρέσκιες και τις διατηρούμε στο νερό με λεμόνι και δύο κ. σ. αλεύρι για να μην μαυρίσουν. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες μαζί με τα τσάγαλα και λίγο νερόΠροσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, χυμό ενός λεμονιού μερικές κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, περίπου όσο να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Μετά προσθέτοντας το έτοιμο μαγειρεμένο αρνί στις κούπες απ τις αγκινάρες, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα α 5 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας τις γεμάτες με κρέας κούπες από αγγιναρες, στο πλάι τους τα τσάγαλα,πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο και αν θέλουμε με μερικά ξινά πράσινα ερίκια -κορόμηλα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey