Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος

Στη φωτογραφία Λέσβιοι Ελασίτες το 1944 στη Μυτιλήνη Στη φωτογραφία Λέσβιοι Ελασίτες το 1944 στη Μυτιλήνη Αρχείο Αδερφών Χουτζαίου

«Τιμάμε τον αγώνα του ΕΑΜ»

24/11/2023 - 18:11 Ενημερώθηκε 26/11/2023 - 08:54

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με την ευκαιρία της φετινής επετείου της Εθνικής Αντίστασης , τιμά την ηρωική πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική), που πραγματοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της το ΚΚΕ.

Τιμάμε τον αγώνα του ΕΑΜ για την επιβίωση του λαού, την απελευθέρωση της χώρας, την κατάργηση κάθε ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατική αναγέννηση και την κοινωνική πρόοδο. Την πραγματική επανάσταση στους θεσμούς που προώθησε το ΕΑΜ, με τη γυναίκα να παίρνει επάξια τη θέση της δίπλα στον άνδρα στον αγώνα και τη ζωή, με τη νεολαία να μετατρέπεται σε πρωτοπόρα δύναμη, με την τέχνη και τον πολιτισμό να γίνονται όλο και πιο προσιτά στις πλατιές λαϊκές μάζες.

Τιμάμε τους 400.000 και πλέον νεκρούς που πρόσφεραν σ’ αυτόν τον αγώνα τη ζωή τους!

Τιμάμε τους εξακόσιους περίπου Λέσβιους νεκρούς που έπεσαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού και του ΕΛΑΣ, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, που πέθαναν στις φυλακές και στα κάτεργα των Ναζί.

81 χρόνια μετά την απελευθέρωση όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν και δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις - πολεμικές επανορθώσεις και σιωπούν, για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με τη Γερμανία, στα πλαίσια των ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Αντιπαλεύουμε την επιχείρηση αναθεώρησης - παραχάραξης της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία πρωταγωνιστούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μονοπωλιακά κέρδη, σε κάθε χώρα. Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την καπιταλιστική Ρωσία. Αγωνιζόμαστε για καμία συμμετοχή της χώρας μας, να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψουν οι Έλληνες φαντάροι που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Είναι ο μόνος τρόπος για την ειρήνευση. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη δολοφονική δράση του Ισραήλ.

Συμπορευόμαστε πάντα και σήμερα με το ΚΚΕ και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την κατεύθυνση του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey