FOLLOW US

Κοινωνία

  • Η «ART Bridges» που δραστηριοποιείται και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Κολομβίας
Οι «Γέφυρες» βραβεύτηκαν στην Κολομβία
Από τη βράβευση στο Προεδρικό Μέγαρο Κολομβίας  

Η κορυφαία διάκριση «Εθνικό Βραβείο Νεανικού Εθελοντισμού - Premio Nacional de Voluntariado Juvenil» του 2017, απονεμήθηκε στη Μ.Κ.Ο. «ART Bridges - Γέφυρες Τέχνης» στο πρόσωπο της María Francisca Rocca Arbeláez, μουσικής συντονίστριας της δημιουργικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας «ART Angels Relief Team».

Με το βραβείο αυτό, που απονεμήθηκε σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο της Μπογκοτά, από τον κάτοχο του Νομπέλ Ειρήνης, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κολομβίας, Juan Manuel Santos Calderón, επιβραβεύθηκε το εθελοντικό έργο αλληλεγγύης της Μ.Κ.Ο. «ART Bridges - Γέφυρες Τέχνης» στην δημιουργική, καλλιτεχνική και μουσική εκπαίδευση ανηλίκων και νεαρών αιτούντων Ασύλου στην Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία στην τελετή.

Η δημιουργική εκπαιδευτική πλατφόρμα και μουσικοεκπαιδευτικό πρόγραμμα «ART Angels Relief Team», λειτουργεί από το 2016. Ξεκίνησε στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στις Θερμοπύλες, και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λέσβου, στον Καρά Τεπέ.

Η βραβευμένη Ελληνο-Κολομβιανή βιολονίστα María Francisca Rocca Arbeláez, είναι τελειόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ. Διετέλεσε υπότροφος στο βιολί και το φλάουτο στο Κρατικό και το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει συμπράξει με πολυάριθμες ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει επίσης πραγματοποιήσει σόλο εμφανίσεις.

Πρόσφατα είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας «Μουσικές Γέφυρες - Ήχοι του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Περγάμου - Bergama Kültür Merkezi, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δράσεων της «Γέφυρες Τέχνης», για την προώθηση της συνεργασίας με συλλογικούς φορείς, την ανάδειξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων ευπαθών ομάδων και μειονοτήτων, όπως των Ρομά, με σκοπό την κοινωνική ένταξη μέσω της δημιουργικότητας, καθώς και τον διαπολιτισμικό διάλογο. Αυτή η συναυλία ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων ενός κύκλου ανάλογων δράσεων και βιωματικών εργαστηρίων, που σχεδιάζονται για υλοποίηση στο Δήμο Λέσβου και άλλους δήμους της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δράσεις της, «Γέφυρες Τέχνης», καθώς απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, περιλαμβάνουν αναφορές στους αρμόδιους φορείς για θέματα προστασίας, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, συνοδεία ειδικών περιπτώσεων οικογενειών στην ηπειρωτική χώρα, παρεμβάσεις για την διευκόλυνση και ανακούφιση σοβαρών ιατρικών περιπτώσεων, κ.άλ.. Στους γονείς των ωφελουμένων προσφέρονται επίσης εργαστήρια ραπτικής, φωτογραφίας, καθώς και επισκέψεων σε χώρους πολιτισμού ή φυσικού κάλλους, κ.τ.λ..

 

Ταξίδι δημιουργικότητας και ανθρωπιάς

Η βράβευση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κολομβίας είναι πάρα πολύ σημαντική, και αποτελεί την τρίτη κατά σειρά αναγνώριση των δράσεων υπέρ του διαθρησκειακού - διαπολιτισμικού διαλόγου από την ιδρύτρια ιστορικό της Τέχνης, Angela María Arbeláez. Η «ART Bridges» ευχαριστεί θερμά τον Σταύρο Μυρογιάννη, διευθυντή και ψυχή του Κέντρου Φιλοξενίας Καρά Τεπέ, τους κατοίκους της Λέσβου για την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό που ανέκαθεν έχουν επιδείξει κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, καθώς και όλους τους ωφελούμενους, που την συνοδεύουν σ’ αυτό το ταξίδι δημιουργικότητας και ανθρωπιάς.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top