Αναβάθμιση και στον «Τραγάκειο» Παιδικό Σταθμό Πλωμαρίου

Νέο νηπιαγωγείο στην Άγρα

07/01/2019 - 15:39

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου Ανέγερσης Διθέσιου Νηπιαγωγείου στην Άγρα προχώρησε Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Μινάβρα Τεχνική Α.Ε.», προϋπολογισμού €620.000 (με ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Σήμερα, το νηπιαγωγείο Άγρας λειτουργεί σε δυο ανεξάρτητα κτίρια -ένα εκ των οποίων είναι λυόμενη αίθουσα- και τα οποία δεν επαρκούν για τις ανάγκες της λειτουργίας του. Με το έργο αυτό του Δήμου Λέσβου -όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός- δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο κτήριο για τη μεταστέγαση του εν λόγω νηπιαγωγείου, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της εποχής, ταιριάζει αρχιτεκτονικά με τη μορφολογία του οικισμού της Άγρας και τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας (κέλυφος, κουφώματα αλουμινίου με διπλούς θερμομονωτικούς πίνακες κ.α.).

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, αφού ένα σημαντικό έργο ενίσχυσης της σχολικής στέγης μπαίνει, πλέον, σε πορεία υλοποίησης. Τόνισε, επίσης, ότι η ανέγερση του νέου, σύγχρονου διθέσιου νηπιαγωγείου στην Άγρα, ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και προστίθεται σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, που δίνουν λύσεις στον κρίσιμο τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στο νησί μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές.

Αναβάθμιση και στον «Τραγάκειο» Παιδικό Σταθμό Πλωμαρίου

Με την έλευση του νέου έτους, όμως ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Εργοτεχνική Ο.Ε.», υπέγραψαν τη σύμβαση και για την πραγματοποίηση του έργου Αναβάθμισης του «Τραγάκειου» Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πλωμαρίου, προϋπολογισμού €186.500 (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους.

Με το έργο του Δήμου Λέσβου -σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό- θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο εκτεταμένες εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του τόσο στο οικοδομικό κομμάτι όπου παρουσιάζονται προβλήματα με όπως π.χ. στη στέγη, όσο και στα μηχανολογικά όπου τα παλαιά μη λειτουργικά δίκτυα παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα.

Με την ολοκλήρωση του έργου, τα παιδιά του Τραγάκειου Παιδικού Σταθμού Πλωμαρίου, θα φιλοξενούνται πλέον σ’ ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey