Οδικός άξονας Καλλονής-Σιγρίου

Μετά την πολύμηνη στασιμότητα κάτι φαίνεται στο... δρόμο!

06/02/2019 - 17:28

Έχουμε μπει για τα καλά στο 2019, ήδη διανύουμε τον δεύτερο μήνα του και ενώ από τον περσινό Μάη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωνε από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, κατά την επίσκεψη του στο νησί, ότι το έργο του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου υλοποιείται, εν τούτοις το έργο παραμένει σε ανησυχητική στασιμότητα.

Βέβαια κατά την πρόσφατη συνάντηση της περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη για τον έτερο οδικό άξονα Καλλονής-Πέτρας, υπήρξε η αόριστη υπόσχεση, σύμφωνα με όσα διατυπωνόταν στο σχετικό δελτίο Τύπου, ότι υποτίθεται είναι σε καλό ...δρόμο! Κάτι όμως που έχει λεχθεί και άλλες φορές με αφορμή συναντήσεις και επαφές τοπικών παραγόντων με αρμόδιους του υπ. Υποδομών. Τελευταία τέτοια ενημέρωση, με πιο συγκεκριμένα στοιχεία, πληροφορούμαστε από μια ενημέρωση του Τάκη Ιορδάνη, που ως γνωστόν παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής αγώνα για την υλοποίηση του εν λόγω έργου! Στην ενημέρωση του αυτή ο Τ.Ι. σημειώνει:

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους»

«Στην από καιρού εις καιρό επαφή μου με το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Δικτύων, κάνοντας την απαιτούμενη παρακολούθηση (follow up) για τον δρόμο μας, όπως την 1.2.2019, διαπιστώνω ότι για την περίπτωσή μας τα πράγματα ευτυχώς είναι προς την θετική κατεύθυνση, μετά την ανάληψη του έργου από την νέα κοινοπραξία των δύο εταιρειών, εκ των οποίων η μία η “Ακτωρ Α.Ε.”. Εκείνο που είναι ενθαρρυντικό, όπως έχω γράψει στην προηγούμενη φορά, είναι ότι ευτυχώς ο “οδικός άξονας Καλλονής-Σιγρίου” είναι από τα έργα της “Τοξότης Α.Ε.” που ανέλαβε η “Ακτωρ Α.Ε” και που δεν το απέρριψε όπως άλλα ανά τη χώρα και θα το προχωρήσει. Όπως πληροφορούμαστε από τους αρμόδιους του Υπουργείου, ήδη έχει γίνει η εγκατάσταση του απαραίτητου προσωπικού του «αρχηγείου» των εργολάβων στην Καλλονή για την υλοποίηση του σχετικού προγραμματισμού προχώρησης του έργου, εν όψει της επανέναρξης του. Έτσι, φαίνεται ότι τελικά η υπόθεσή μας αρχίζει να δρομολογείται προς την κατεύθυνση που προσδοκούμε. Ας λάβουμε υπ’ όψη ότι εντός του δεύτερου δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός πρόκειται να κατέβουν στο νησί και τα χωματουργικά μηχανήματα που θα το υλοποιήσουν.» Προσθέτει δε στην ίδια ενημέρωση ότι, «κατά τους αρμόδιους του Υπουργείου, η όλη σχετική εξέλιξη βρίσκεται μέσα στα πλαίσια του αντιστοίχου χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης και περαίωσης του έργου.» Και καταλήγει με την εκτίμηση ότι «ύστερα από την πολύμηνη στασιμότητα του έργου μας, φαίνεται πια ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey