Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη σε 12 ελληνικές πόλεις - Στα κόκκινα ντύθηκε το παλαιό Δημαρχείο

Οι ακούραστες αιμοδότριες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Από αριστερά: Αφροδίτη Γιαννέλλη, Μαρία Ζερβού και Μαρίνα Σταμάτη Οι ακούραστες αιμοδότριες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Από αριστερά: Αφροδίτη Γιαννέλλη, Μαρία Ζερβού και Μαρίνα Σταμάτη

Ξεχωριστή η γιορτή της Μυτιλήνης

31/05/2018 - 18:31 Ενημερώθηκε 31/05/2018 - 18:38

Ξεχωριστή από κάθε γιορτή στις άλλες 11 πόλεις της Ελλάδας ήταν η γιορτή για την παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη της Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και έδωσε ζωή στους δρόμους της πόλης και την προκυμαία. Το χαρακτηριστικό κόκκινο φως που «έντυσε» το παλαιό Δημαρχείο έδωσε το στίγμα της γιορτής, μαζί με τους Αγιασώτες και τους Μεσοτοπίτες χορευτές που ζωντάνεψαν με τις μουσικές και τους χορούς τους την πλατεία Σαπφούς. Δυναμική και η παρουσία των σκυταλοδρόμων, περίπου 60 ατόμων, ανάμεσά τους τεσσάρων μαραθωνοδρόμων, εκ των οποίων δύο γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και του γραμματέα της ΝΕ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Χριστόφα.

Πάνω από 60 σκυταλοδρόμοι, ανάμεσά τους και μαραθωνοδρόμοι, δύο γιατροί και ο Π. Χριστόφας, γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λέσβου

Το μήνυμα των εθελοντών αιμοδοτών γραμμένο από την εικαστική ομάδα της «Πολιάνα» (σ.σ. «Πολιτιστική Αναζήτηση) στην πλατεία Σαπφούς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πέραν των χαιρετισμών των διοργανωτών, περιλάμβανε: Σκυταλοδρομία από αθλητές του TAEKWONDO Α.Σ. Μυτιλήνης, με διαδρομή: Πλατεία Σαπφούς - Δικαστήριο - ΙΚΑ - Αγορά - Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών - Πάρκο Καραπαναγιώτη - Ναυτικός Όμιλος - Πλατεία Σαπφούς.

Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου (με μουσικοδιδάσκαλο τον Κώστα Ζαφειρίου) και χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοτόπου (με χοροδιδάσκαλο το Θύμιο Σαραντίδη). Συναυλία από το συγκρότημα «ΕΦΑΠΑΞ».    

Ξεχωριστή η παρουσία της Αγιάσου με τους χορευτές και τις χορεύτριες με παραδοσιακές στολές, τα σαντούρια του αναγνωστηρίου υπό τον πρόεδρο Κλεάνθη Κορομηλά στη γιορτή της αιμοδοσίας

Στα κόκκινα το παλαιό δημαρχείο για τον εορτασμό της ημέρας της αιμοδοσίας

Την εκδήλωση πλαισίωσαν στο λιμάνι Μυτιλήνης ιστιοπλοϊκά του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης. Έγινε graffiti στο αντλιοστάσιο της πλατείας Σαπφούς από μέλη της «Poliana», που ζωγράφισαν θέμα σχετικό με την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey