Δράση εθελοντών της «Συνύπαρξης»

Ξεχορτάριασαν τους κεντρικούς δρόμους, και ασβέστωσαν τα ρείθρα. Ξεχορτάριασαν τους κεντρικούς δρόμους, και ασβέστωσαν τα ρείθρα.

«Καθάρισαν» οι Αφρικανοί Αγιάσο και Ασώματο

07/06/2018 - 13:19 Ενημερώθηκε 07/06/2018 - 15:08

Μία ακόμη δράση της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» σχετική με τους πρόσφυγες - μετανάστες που κατ’ ανάγκη διαμένουν προσωρινά στο νησί μας, για την γνωριμία και την αρμονική συμβίωσή τους εδώ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, 50 περίπου εθελοντές πρόσφυγες - μετανάστες και μέλη της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ επισκέφθηκαν την Αγιάσο και Ασώματο. Στην Αγιάσο οι μετανάστες, αφρικανοί και χριστιανοί στην πλειοψηφία τους, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Παναγία και να περιηγηθούν στο χωριό. Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ασώματο, όπου σε συνεννόηση με την τοπική αρχή, καθάρισαν (ξεχορτάριασαν) τους κεντρικούς δρόμους, και ασβέστωσαν τα ρείθρα, όπου τους υποδείχθηκε. Επισκέφθηκαν και την εκκλησία των Ταξιαρχών και τέλος όλοι μαζί γεύτηκαν τους μεζέδες που ετοιμάστηκαν στο καφενείο του χωριού. Νωρίς το απόγευμα επέστρεψαν στο ΚΥΤ στην Μόρια ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές που γνώρισαν στο νησί και την συμπεριφορά των κατοίκων που συνάντησαν.

Στην Αγιάσο οι μετανάστες, αφρικανοί και χριστιανοί στην πλειοψηφία τους, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Παναγία και να περιηγηθούν στο χωριό.

Τα μέλη της Συνύπαρξης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην οργάνωση «KALI:MERA» που υποστηρίζει αυτές τις δράσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey