Ως σήμερα Τρίτη η απόφαση για ΕΝΦΙΑ σε Λέσβο και Κω

Ενέργειες της τελευταία στιγμής...

12/12/2017 - 18:51

Μέχρι την Τρίτη, δηλαδή σήμερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα έχει εκδώσει την απόφαση της σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018, όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω. 

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, για τη συμμετοχή του στο διεθνές ετήσιο συνέδριο Capital Link, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαγράφονται στην ελληνική οικονομία. 

Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ των περιπτώσεων αυτών και όπου έχει καταβληθεί ο φόρος να επιστραφεί. 

Επίσης, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή των ακινήτων τους θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 και ότι εάν το κάνουν έως το τέλος του έτους, δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για την εκπρόθεσμη δήλωση. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογικών αρχών και όσων επενδύουν στην Ελλάδα είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ομως το γεγονός ότι αφέθηκε να παρέλθει τόσος χρόνος χωρίς να έχει γίνει η αναγκαία ενέργεια από μέρους των αρμοδίων για να αντιμετωπιστεί το θέμα που η ίδια η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει από τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό, δείχνει για ακόμη μια φορά ότι έσπευσε την τελευταία στιγμή να δρομολογήσει κάτι που έπρεπε ήδη να είχε λύσει. Ενώ κάποιοι από τους σεισμόπληκτους για διάφορους λόγους είχαν πληρώσει ΕΝΦΙΑ και τώρα εκ των υστέρων αναμένεται να τα πάρουν πίσω.Επρεπε το θέμα να πάρει δημοσιότητα να εμφανιστεί η κυβέρνηση ασυνεπής για να σπεύσει να αποκαταστήσει τα πράγματα.

 

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey