Τα «ανταποδοτικά» για το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Άντισσας

Αποσύρουν τα χρήματά τους από την EUROBANK οι Αντισσαίοι

13/07/2023 - 15:10 Ενημερώθηκε 17/07/2023 - 10:53

Το ενδεχόμενο να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Eurobank εξετάζουν πολύ σοβαρά κάτοικοι της Άντισσας και των όμορων περιοχών ως «ανταποδοτικό» ή καλύτερα ως μέτρο πίεσης μπροστά στο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ και δεδομένου ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεργάζονται με την συγκεκριμένη Τράπεζα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Άντισσας κινητοποίηση μετά από κάλεσμα της Κοινότητας και του προέδρου Κυριάκου Καραμιχαήλ προκειμένου να εκδηλωθεί και δημόσια η αντίδραση, των κατοίκων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, σε μια απόφαση που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Μάλιστα ο ίδιος σε δήλωσή του στο «Ε» τονίζει ότι δεν θα σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των χωριών.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας συγκροτήθηκε 6μελής Επιτροπή αγώνα για την παραμονή και λειτουργία του υποκαταστήματος που θα κινηθεί με γνώμονα τον σκοπό αυτό, ενώ έχει ήδη κοινοποιηθεί το ζήτημα στους βουλευτές Λέσβου, με τον κυβερνητικό βουλευτή , να έχει κινήσει τις διαδικασίες προς εξεύρεση λύσης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, που ήδη έχει στείλει αρμοδίως σχετική επιστολή αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές την επόμενη εβδομάδα που θα έχουν επίκεντρο και το συγκεκριμένο θέμα.

Παρέμβαση Βέρρου

Με παρέμβασή του στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ, που κοινοποιείται και στην Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ζητά άμεσα την επανεξέταση της φερόμενης ως απόφασης για το κλείσιμο του Καταστήματος στην Άντισσα.

Στην επιστολή του ο κ. Βέρρος σημειώνει ότι επιχειρεί για δεύτερη φορά μέσα στην τετραετία, να επικοινωνήσει τη σημασία της διατήρησης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο για τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου του Βορείου Αιγαίου.

«Στην επιχειρηματολογία του επισημαίνει ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου περιλαμβάνει 35 και πλέον χωριά στην διοικητική του δύναμη, με πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους και για να γίνει απολύτως αντιληπτό το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, το υποκατάστημα της Άντισσας που σχεδιάζεται να σταματήσει η λειτουργία του, εξυπηρετεί μόνιμους κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες και συνταξιούχοι και η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από το διοικητικό κέντρο του Δήμου τους, την Καλλονή, απέχει τουλάχιστον 30 χλμ. και από το διοικητικό κέντρο του νησιού, τη Μυτιλήνη, πέραν των 70 χλμ.» Και προσθέτει:

«Αν και είναι απολύτως κατανοητό πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλα αλλάζουν, η ύπαρξη Υποκαταστημάτων στα χωριά μας, είναι ζωτικής σημασίας και για την ανάσχεση της ερημοποίησης των οικισμών μας. Βοηθήστε μας λοιπόν στην προσπάθειά μας να αντιστρέψουμε τη δυσοίωνη τρέχουσα συνθήκη που βιώνουμε, όπου ο πληθυσμός μας βαίνει συνεχώς μειούμενος» καταλήγει στην επιστολή του.

Πετρέλης: Πλήγμα το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Άντισσας

Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε και ο Γιώργος Πετρέλλης, με αφορμή το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Άντισσας.

«Υπάρχουν χωριά που ο ταχυδρόμος αποτελεί άνθρωπο - σημείο αναφοράς για τους κατοίκους. Υπάρχουν χωριά που το Ταχυδρομείο εγκολπώνει 2 και 3 υπηρεσίες. Προφανώς είναι δύσκολο σε μία ιδιωτικού δικαίου εταιρία να επιβάλλεις πού θα ανοίξει κατάστημα και πού όχι. Το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Άντισσας αποτελεί πλήγμα για μία μεγάλη περιοχή με πολλούς κατοίκους. Μερικές φορές ο βωμός του υπερκέρδους δεν μπορεί να υπερβαίνει την ανθρωπιά και τον κοινωνικό χαρακτήρα μιας υπηρεσίας. Εύχομαι οι υπεύθυνοι αυτής της απόφασης αν τυχόν επισκεφθούν αυτά τα χωριά να μην χρειαστούν το “μαγαζί” τους που αποφάσισαν να κλείσουν».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey