Για το προσφυγικό

Παλλεσβιακό συντονισμό καλούν οι φορείς

13/12/2016 - 14:11

Πρόσκληση για άμεση σύγκληση Παλλεσβιακού Συντονιστικού Οργάνου Φορέων για το μεταναστευτικό, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των Eπαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών Μήθυμνας (Μολύβου) - Πέτρας, για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.

Πρόσκληση για άμεση σύγκληση Παλλεσβιακού Συντονιστικού Οργάνου Φορέων για το μεταναστευτικό, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των Eπαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών Μήθυμνας (Μολύβου) - Πέτρας, για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Αυτή την στιγμή διανύουμε τα έσχατα μέτρα αντοχών της λεσβιακής κοινωνίας σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια χωρίς ουσιαστικό πλάνο διαχείρισης του μεγάλου αυτού ζητήματος το οποίο συνεχίζει χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και αποβαίνει πλέον ανοιχτά εναντίον των ίδιων των διωκομένων και του ντόπιου πληθυσμού», αναφέρει αρχικά η Επιτροπή.

Μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον της χώρας, χιλιάδες σπίτια στο νησί αυτό το χειμώνα, δεν έχουν εισόδημα, επισημαίνει: «Η οικονομική καθίζηση του περασμένου καλοκαιριού αφαίρεσε από χιλιάδες Λέσβιους, εισοδήματα που με τον ένα ή άλλο τρόπο προέρχονταν από τον τουρισμό. Η “απασχόληση” στις ΜΚΟ αποτελεί το πιο σαθρό και ψευδές επιχείρημα για την απασχόληση και το μέλλον του τόπου μας».

 

Με αίτημα αποσυμφόρησης

«Στις νέες εξελίξεις που θα διαμορφωθούν με την επαναλειτουργία της συνθήκης του Δουβλίνου και τις τροποποιήσεις της καθώς και την πλήρη εφαρμογή εκ νέου της συνθήκης Σέγκεν, το παλλεσβιακό αίτημα που πρέπει να ορθωθεί απέναντι στους πάσης φύσεως ιθύνοντες, είναι η αποσυμφόρηση του νησιού και η ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού», προσθέτει η Συντονιστική Επιτροπή.

Και καταλήγει: «Καλούμε άμεσα εντός της εβδομάδας, την σύγκληση του Παλλεσβιακού Συντονιστικού Οργάνου Φορέων, με αποκλειστικό θέμα την αποτροπή των πάσης φύσεως δομών φιλοξενίας σε τουριστικές περιοχές και σε ξενοδοχειακά καταλύματα ή σπίτια, τον συντονισμό των ενεργειών για τη διαχείριση του προσφυγικού και την αποσυμφόρηση του νησιού πριν να είναι αργά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey