Τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες της Λέσβου και της Λήμνου

Θα κάνουν Πάσχα

06/04/2012 - 18:13

Τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες της Λέσβου και της Λήμνου θα διατεθούν μετά από απόφαση κατά πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Επιτροπή συνεδρίασε και μετά από εισήγηση του προέδρου της, κ. Νάσου Γιακαλή, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 14.000 περίπου ευρώ (με Φ.Π.Α.) για την προμήθεια και τη διάθεση διαφόρων ειδών διατροφής σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες της Λέσβου και της Λήμνου θα διατεθούν μετά από απόφαση κατά πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Επιτροπή συνεδρίασε και μετά από εισήγηση του προέδρου της, κ. Νάσου Γιακαλή, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 14.000 περίπου ευρώ (με Φ.Π.Α.) για την προμήθεια και τη διάθεση διαφόρων ειδών διατροφής σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα θα δοθούν τρόφιμα σε 40 οικογένειες της Λήμνου και σε 160 οικογένειες της Λέσβου.

Όπως τόνισε στο «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Γιώργος Μπουραζάνας, έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία στις λίστες με τις άπορες οικογένειες και σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και ο Ερυθρός Σταυρός, καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστούν οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα. «Ελέγχουμε τις λίστες και τα περιστατικά, γιατί λίγο - πολύ γνωρίζουμε ποιος χρειάζεται άμεση βοήθεια, είναι άνθρωποι που ξέρουμε χρόνια. Από εκεί και έπειτα, οι φάκελοι θα ελεγχθούν και από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και θα αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι», ανέφερε ο κ. Μπουραζάνας.

Με δωροεπιταγές οι δικαιούχοι
Όπως όλα δείχνουν, οι οικογένειες δε θα προμηθεύονται απ’ ευθείας τρόφιμα, αλλά θα πάρουν από μία δωροεπιταγή, την οποία θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν σε συγκεκριμένα καταστήματα, κυρίως κρεοπωλεία, με τα οποία θα έχουν συνεννοηθεί προηγουμένως οι αρμόδιοι, αφού - όπως μας είπε ο κ. Μπουραζάνας - έχουν ήδη έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες ζητώντας προσφορές.

Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν τα χρήματα θα μοιραστούν ισομερώς και στις 200 οικογένειες, όπου αναλογούν περίπου 50 με 60 ευρώ στην καθεμία, ή αν θα δοθούν ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων. Πάντως, τουλάχιστον μέχρι και τη Μ. Πέμπτη, οι δωροεπιταγές θα έχουν δοθεί στις οικογένειες ώστε να τις χρησιμοποιήσουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey