Η βραβευμένη Γιασεμή Ταράνη, που δώρισε τον εξοπλισμό της στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Λέσβου, μιλά στο «Ε»

«Το καλό μάς επιστρέφει πάντα»

19/09/2014 - 13:37

Αισιόδοξη για το εγχείρημα και πολύ ικανοποιημένη που μπόρεσε να δωρίσει ένα «κομμάτι της ζωής» της, όπως λέει και η ίδια στο «Ε», είναι η Γιασεμή Ταράνη, η οδοντίατρος που δώρισε τον εξοπλισμό του οδοντιατρείου της στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, με στόχο τη δημιουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου.

Αισιόδοξη για το εγχείρημα και πολύ ικανοποιημένη που μπόρεσε να δωρίσει ένα «κομμάτι της ζωής» της, όπως λέει και η ίδια στο «Ε», είναι η Γιασεμή Ταράνη, η οδοντίατρος που δώρισε τον εξοπλισμό του οδοντιατρείου της στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, με στόχο τη δημιουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου.

Ψάξαμε και εντοπίσαμε την κ. Ταράνη, που μένει μόνιμα στο Λίβερπουλ, στη βορειοδυτική Αγγλία!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά νιώθει πάντα Μυτιληνιά, αφού οι δικοί της είναι από το Σκαλοχώρι και την Ανεμότια.

Η ίδια μόλις τελείωσε τη σχολή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αμέσως ήρθε στη Μυτιλήνη και άνοιξε το δικό της οδοντιατρείο, που λειτούργησε για δεκαετίες, από το 1987 έως το 2011. Στη συνέχεια, πήγε στο Μάντσεστερ και σήμερα είναι στο Λίβερπουλ, μαζί με το σύζυγό της, «το δεύτερο άντρα της ζωής της», Χρήστο Τουραμάνη. Κι όλα τα παραπάνω, για να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Τον περασμένο Αύγουστο ήρθε στη Μυτιλήνη για διακοπές δύο εβδομάδων. Προσπαθεί, εξάλλου, όπως λέει και η ίδια, να έρχεται στην Ελλάδα τρεις φορές το χρόνο.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, μία φίλη της «είπε ότι η κ. Αντωνέλλη είναι πολύ δραστήρια, ότι έχει φτιάξει Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο.

Με ρώτησε λοιπόν η φίλη μου αν σκέφτομαι να κάνω κάτι με το Οδοντιατρείο και αμέσως απάντησα ότι θέλω να βοηθήσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο της κ. Αντωνέλλη, της το πρότεινα, ήταν αμέσως θετική και στη συνέχεια συναντηθήκαμε για να της δείξω τα μηχανήματα», μας λέει.

«Αξία ανεκτίμητη»
Γιατί όμως; Δε θα μπορούσε να τα πουλήσει; «Όχι, σε καμμιά περίπτωση δε μου πέρασε από το μυαλό. Θεωρώ ότι σε αυτήν τη ζωή, όταν παίρνεις, πρέπει να δίνεις πίσω. Για μένα, εξάλλου, δεν είχε τόσο μεγάλη αξία να τα πουλήσω, όσο το ότι μπόρεσα να τα δωρίσω.

Δε θεωρώ ότι όλα πουλιούνται. Δεν είναι όπως όταν έχεις ένα αυτοκίνητο και το πουλάς. Για μένα το οδοντιατρείο ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου, που δεν μπορεί να εκτιμηθεί», απαντά, παρ’ όλο που τα μηχανήματα που δώρισε, ήταν καινούρια, όπως και το ακτινογραφικό, οι πάγκοι και τα εργαλεία για τα σφραγίσματα.

«Είχα άλλα όνειρα»
Ρωτήσαμε την κ. Ταράνη γιατί άφησε δουλειά, αλλά και σχέσεις τόσων ετών για να μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό. «Μπορεί να άνοιξα το οδοντιατρείο, αλλά είχα κι άλλα όνειρα που ήθελα και έπρεπε να πραγματοποιήσω.

Συναντήθηκα με το δεύτερο άντρα της ζωής μου και φύγαμε. Έκανα το μεταπτυχιακό που τόσο ήθελα», μας απαντά και αναφέρεται στο Μεταπτυχιακό «Επαναστατικής Οδοντιατρικής» που έκανε στο Μάντσεστερ και μάλιστα βραβεύτηκε ως η καλύτερη οδοντίατρος του προγράμματος.

Δούλευε σε ιατρείο και σήμερα ξεκίνησε παράλληλα ακόμα μία δουλειά. «Ίδρυσα τη δική μου εταιρεία και θα ασχολείται με νέα πράγματα, όπως το μπότοξ και το facelifting (σ.σ. λίφτινγκ προσώπου). Έτσι τώρα έχω μοιράσει τις δουλειές, δουλεύω πολύ, αλλά κάνω αυτό που θέλω, όπως και ο άντρας μου, που είναι καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ».

Καταλήγοντας, η κ. Ταράνη ανέφερε σε σχέση με τη σημαντική δωρεά της: «Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να βοηθήσω. Εύχομαι να πιάσει τόπο και ο κόσμος να απαλύνει τον πόνο του. Αν και κάθε οδοντίατρος δίνει λίγο χρόνο, το πολύ μία ώρα κάθε δύο εβδομάδες, θα ανακουφιστούν πολύ οι πολίτες. Άλλωστε το καλό που κάνουμε, μας επιστρέφει πάντα!»

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου υπενθυμίζεται ότι έχει καταθέσει εγγράφως αίτηση προς τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου για την εθελοντική συμμετοχή των μελών του. Η λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί συνολικά η διαδικασία.

Όσοι φορείς ή πολίτες θέλουν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια αυτή, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 22510 27501 (εσωτερικό 2) και να το δηλώνουν στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό Μαρία Βούρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey