Τελειώνουν οι εργασίες στην οδό Κομνηνάκη

Η παλιά Μυτιλήνη από… το μέλλον!

28/05/2014 - 14:46

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η πλακόστρωση στην Κομνηνάκη, με το μεγαλύτερο μέρος του έργου να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σε περίπου δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η πλακόστρωση στην Κομνηνάκη, με το μεγαλύτερο μέρος του έργου να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σε περίπου δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Όπως έγινε γνωστό, όμως, η λιθόστρωση θα φτάσει μέχρι το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το υπόλοιπο τμήμα της οδού.

Τελείως διαφορετική είναι πλέον η εικόνα στην οδό Κομνηνάκη. Η όψη της έχει εμφανώς εξωραϊστεί. Μάλιστα τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος παραμένει αφώτιστος, παρουσιάζει αξιοσημείωτη κίνηση και προκαλεί τα θετικά σχόλια των περαστικών.

Προστασία του Πάρκου Χατζηδήμου
Μετά και τις παρεμβάσεις στο Πάρκο Χατζηδήμου, ολόκληρη η περιοχή έχει εμφανώς αναβαθμιστεί αισθητικά, δικαιώνοντας όσους εδώ και αρκετά χρόνια ζητούσαν παρεμβάσεις στο «αδικημένο» αυτό σημείο της πόλης.

Ήδη με επιστολή τους προς το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ζητήσει, και έγινε δεκτό, να τεθεί ο χώρος υπό την επίβλεψή τους, αναλαμβάνοντας τις παρεμβάσεις συντήρησής του.

Όσον αφορά τώρα στις εργασίες επί της οδού Κομνηνάκη, αυτές βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, με λίγα ακόμα μέτρα να μένουν ακόμα για να ολοκληρωθεί η λιθόστρωση.


Τελευταίες μέρες εργασιών στην οδό Κομνηνάκη

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών με επικεφαλής την προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας, Άννυ Οικονομίδου, βρέθηκε στο εργοτάξιο, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών.

«Σε δύο το πολύ εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της πλακόστρωσης. Ήδη τα μηνύματα που έχουμε από τον κόσμο, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το έργο και η περιοχή μπορεί τώρα κυριολεκτικά να “ανασάνει”», δήλωσε στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου.

Με το φωτισμό της οδού Κομνηνάκη ολοκληρώνεται το έργο και θα παραληφθεί από τις Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε για την πρόοδο των εργασιών, όλα προχωράνε χωρίς προβλήματα και εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο εργολάβος έχει προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου να παραδώσει το έργο, αλλά εκτίμησή μου είναι ότι αυτό θα γίνει πολύ πιο σύντομα», δήλωσε στο «Ε» η κ. Οικονομίδου.

Μόνο μέχρι το Εργατικό
Μέχρι το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στη συμβολή με την οδό Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί η λιθόστρωση. Παρέμβαση για το υπόλοιπο κομμάτι της Κομνηνάκη δε συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη μελέτη και ούτε φυσικά υπάρχει χρηματοδότηση.

Όπως μας είπε ο δήμαρχος Λέσβου, «το υπόλοιπο τμήμα της Κομνηνάκη είναι ατακτοποίητο πολεοδομικά και δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το έργο.

Είναι στα χέρια της καινούργιας δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει την παρέμβαση σε αυτό το τόσο ζωτικό κομμάτι της πόλης», τόνισε ο Δημήτρης Βουνάτσος.

Θετικοί με τις παρεμβάσεις δηλώνουν και αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής, ζητώντας να πλακοστρωθεί και το υπόλοιπο τμήμα της Κομνηνάκη, θέτοντας και το ζήτημα της πεζοδρόμησης της.

Ο γραμματέας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέβου, Νίκος Αθανάσης, που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή, δήλωσε στο «Ε»: «Είναι πραγματικά μια παρέμβαση η οποία αναβάθμισε και ανέδειξε όλη την περιοχή.

Ο δρόμος είναι στην κεντρική περιοχή της πόλης και η εικόνα του πραγματικά ήταν άθλια. Αυτό που θα ήθελα να εκφράσω, είναι ότι θεωρώ αναγκαίο πως πρέπει να επεκταθεί η πλακόστρωση καλύπτοντας όλη την Κομνηνάκη, και φυσικά να πεζοδρομηθεί.

Είμαι σίγουρος πως οι επαγγελματίες και ο κόσμος θα αγκαλιάσει μια τέτοια ιδέα και σύντομα θα δημιουργηθούν κι άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κομνηνάκη. Και αυτή είναι, πιστεύω, και η εικόνα που αξίζει για ένα γραφικό δρομάκι πίσω από την προκυμαία της πόλης».

Ας σημειωθεί ότι σύσκεψη για το θέμα της πεζοδρόμησης πραγματοποίησαν και κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, πριν από λίγες ημέρες.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Μπόμπιρας», Βασίλης Κατσαρός, είπε στο «Ε»: «Οι περισσότεροι στην περιοχή συμφωνούν πως είναι μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί εδώ μια από τις ωραιότερες εικόνες της πόλης.

Σε άλλες πόλεις οι εσωτερικοί δρόμοι της προκυμαίας είναι αυτοί που κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού είναι πιο προσεγμένοι και πιο ήσυχοι απ’ ό,τι οι κεντρικοί δρόμοι.

Μια σωστή διαχείριση σχετικά με την πεζοδρόμηση της Κομνηνάκη πιστεύω πως θα μεταμόρφωνε την περιοχή σε αυτό που πραγματικά αξίζει στην πόλη της Μυτιλήνης.

Αυτό λένε και οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όλος ο κόσμος που το τελευταίο χρονικό διάστημα περνά όλο και περισσότερο από εδώ, πριν ακόμα τελειώσουν τα έργα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey