Εργαζόμενοι «Θεομήτωρ»

Αγωνία για το «αύριο»

20/05/2014 - 15:02

Την αγωνία τους για το «αύριο» τόσο του πρώην Ιδρύματος «Θεομήτωρ» (νυν Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου), όσο και για το εργασιακό τους μέλλον, εκφράζουν οι εργαζόμενοί του με ανακοίνωσή τους, όπου κάνουν λόγο για την υποβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

Την αγωνία τους για το «αύριο» τόσο του πρώην Ιδρύματος «Θεομήτωρ» (νυν Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου), όσο και για το εργασιακό τους μέλλον, εκφράζουν οι εργαζόμενοί του με ανακοίνωσή τους, όπου κάνουν λόγο για την υποβάθμιση των κτηριακών υποδομών, την περικοπή του προϋπολογισμού του Ιδρύματος και το βασικό ζήτημα που τους απασχολεί, ήτοι το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού που οδηγεί σε απολύσεις.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Ιδρύματος, σημαίνει πως 10 από τους 56 εργαζομένους του Κέντρου πρέπει υποχρεωτικά να πάρουν κάτω από 6 στην αξιολόγηση, χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικών κριτηρίων (για παράδειγμα, πώς θα αξιολογηθούν οι δύο νοσηλεύτριες που είναι μόνες τους στη βάρδια με 55 περιθαλπομένους).

Η βαθμολογία αυτή θα συνοδευτεί ενδεχομένως με μείωση των απολαβών του προσωπικού και εν δυνάμει απομάκρυνσή του, με κίνδυνο περαιτέρω αποδυνάμωσης και υποστελέχωσης του Κέντρου.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κέντρο, σε συνδυασμό με το μικρό προϋπολογισμό του, όχι απλά δε θα μπορεί να επεκτείνει τις δράσεις του σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αλλά δε θα μπορεί να διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες, με όποιες συνέπειες και αν αυτό συνεπάγεται», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Νέο διοικητικό συμβούλιο
Εξ άλλου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων ΙΚΠΑ «Θεομήτωρ» Αγιάσου. Η σύνθεσή του έχει ως εξής: πρόεδρος Χρήστος Μούτσης, αντιπρόεδρος Δημήτριος Γιακουμής, γραμματέας Αγγελική Χρόνη, ταμίας Θεόδωρος Μουσελίμης και μέλη οι Αριστείδης Βασιλέλλης, Παναγιώτης Καρέτος, Παναγιώτης Πολίτης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey