ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Με το πλοίο «Πελαγίτης» έφθασαν χθες οι πρώτες προκατασκευασμένες οικίες για τη δημιουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών

Το τέλος της ντροπής…

02/08/2013 - 14:58

Στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης έφτασαν χτες τέσσερα φορτηγά με τα τμήματα των πρώτων προκατασκευασμένων μεταλλικών κατοικιών που προορίζονται για τη δημιουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών, σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου τού 296 Τάγματος στη Μόρια.

Στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης έφτασαν χτες τέσσερα φορτηγά με τα τμήματα των πρώτων προκατασκευασμένων μεταλλικών κατοικιών που προορίζονται για τη δημιουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών, σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου τού 296 Τάγματος στη Μόρια. Έξω από το πλοίο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις που συνόδεψαν τα οχήματα έως το στρατόπεδο, όπου και άρχισε η διαδικασία της τοποθέτησης.

Επιτέλους χθες ξεκίνησαν οι εργασίες στο κάτω μέρος του στρατοπέδου της Μόριας, όπου και σε υλοποίηση απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα δημιουργηθεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών. Χτες έφτασαν στο νησί οι κατοικίες όπου και θα δημιουργηθούν οι υποδομές για την υποδοχή και τις πρώτες μέρες φιλοξενίας των μεταναστών που αποβιβάζονται στο νησί από τα γειτονικά παράλια. Οι άνθρωποι αυτοί προς το παρόν διαμένουν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού έως ότου συλληφθούν και μεταφερθούν σε κρατητήρια σε όλο το νησί.

Με μυστικότητα
Μέσα στο φορτηγό πλοίο «Πελαγίτης» είχαν φορτωθεί τα τμήματα των κατοικιών οι οποίες θα ενωθούν μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι τους πρώτους χώρους καταγραφής, ιατρικού ελέγχου και φιλοξενίας.

Ο εσωτερικός χώρος των κατοικιών, 169 συνολικά τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει εκτός των άλλων μπάνιο και κουζίνα.

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι τα φορτηγά περίμεναν Αστυνομικοί σε περιπολικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, οι οποίοι και συνόδευσαν τις νταλίκες ως τη Μόρια. Το γιατί η όλη επιχείρηση καλύφθηκε με μυστικότητα και είχαν ληφθεί τόσα μέτρα ασφαλείας έχει να κάνει με το φόβο της Αστυνομίας για αντιδράσεις - άγνωστο ποιοι νομίζουν στην Αστυνομία ότι μπορεί να αντιδράσουν - σχετικά με τη δημιουργία του Κέντρου.

Ας σημειωθεί επίσης ότι μετά την εναπόθεση των τμημάτων στο πρώην στρατόπεδο, τοποθετήθηκε φρουρός. Πληροφορίες, πάντως, έλεγαν χθες ότι άγνωστο παραμένει το πότε θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές ώστε να τοποθετηθούν και να συναρμολογηθούν οι οικίες, καθώς και η κατασκευή του τοίχου που θα διαχωρίσει το χώρο του στρατοπέδου που χρησιμοποιείται ως οικίες υπαξιωματικών.

Παρά του ότι, όπως λέχθηκε χθες, στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος είχε πει ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα λειτουργεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών στο νησί, αποτελεί ζητούμενο αν αυτό θα ισχύσει ή αν η αποστολή των οικιών έχει να κάνει απλά με ένα πρώτο βήμα προς την υλοποίηση της εξαγγελίας, προκειμένου να σταματήσουν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στη μετατροπή του περίκλειστου χώρου του λιμανιού σε ανοιχτή φυλακή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey