Αίρουν… ξαφνικά τη στήριξη στον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο οι εν ενεργεία, πέντε από τους έξι, ιερείς του Πλωμαρίου

Πίσω, παπά, τα στέφανα…

05/07/2013 - 15:49

Άγνωστο τι πιέσεις μεσολάβησαν μέσα σε ένα 24ωρο, προκειμένου να αλλάξουν εκ διαμέτρου τη στάση τους σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Συκή, πέντε απ’ τους έξι ιερείς της Περιφέρειας Πλωμαρίου, οι εν ενεργεία, οι οποίοι επανέρχονται στο όλο θέμα με νέα τους επιστολή στο «Ε».

Άγνωστο τι πιέσεις μεσολάβησαν μέσα σε ένα 24ωρο, προκειμένου να αλλάξουν εκ διαμέτρου τη στάση τους σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Συκή, πέντε απ’ τους έξι ιερείς της Περιφέρειας Πλωμαρίου, οι εν ενεργεία, οι οποίοι επανέρχονται στο όλο θέμα με νέα τους επιστολή στο «Ε».

Κι ενώ στην πρώτη, που δημοσιεύσαμε χθες, μαζί με τη σαφή τους δήλωση ότι δεν είναι μέλη της ομάδας που φέρεται να κίνησε τα νήματα για την απομάκρυνση του ιερέα απ’ τη Λέσβο, εξέφραζαν και τη συμπαράστασή τους προς τον Αρχιμανδρίτη, στο νέο κείμενο που υπογράφουν, εκφράζουν την απόλυτη συμφωνία τους με την απόφαση του Μητροπολίτη για την απομάκρυνσή του.

Ο συνταξιούχος ιερέας Εμμανουήλ Μανολέλλης έφερε προσωπικά το μεσημέρι της Τετάρτης στο «Ε», επιστολή που υπέγραφε ο ίδιος και οι εν ενεργεία κληρικοί, του Νεοχωρίου π. Ανάργυρος Αϊβαλιωτέλλης, του Παλαιοχωρίου π. Δημήτριος Γιαμουγιάννης, της Αγίας Παρασκευής Πλωμαρίου π. Χαράλαμπος Γιουβανάκης και π. Βασίλειος Χαρέλλης και του Τρύγωνα π. Δημήτριος Αφαλωνιάτης. Με την παρέμβασή τους αυτή διαχώριζαν τη θέση τους απ’ όσους ανωνύμως καταφέρθηκαν με επιστολή στον Πατριάρχη εναντίον του Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου και δήλωναν επωνύμως πως του συμπαρίστανται, αναφέροντας:

«Σχετικά με το δημοσίευμά σας της 25ης Ιουνίου 2013, περί “ομάδας κληρικών του Πλωμαρίου”, η οποία με ανώνυμη επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατήγγειλε τον Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο, οι υπογράφοντες ιερείς Περιφέρειας Πλωμαρίου, πέραν του γεγονότος ότι συμπαριστάμεθα στον π. Κύριλλο και δε δεχόμαστε το σε βάρος του σχήματός μας διασυρμό, που προκάλεσε η θρασύδειλη επιστολή, βεβαιώνουμε επώνυμα ότι δεν είμαστε μέλη της φερόμενης ομάδας που έστειλε την εν λόγω επιστολή.»
 
Πιέσεις, εκκλησιάσματος και… άλλες
Χθες το μεσημέρι, μέσω fax, λάβαμε νέα επιστολή προς το διευθυντή της εφημερίδας, που υπέγραφαν οι πέντε εν ενεργεία κληρικοί, δηλώνοντας τα εξής:


«Α) Αν και παγιδευτήκαμε, ομολογούμε το λάθος μας, διότι υπογράψαμε κάτω από πίεση ενώπιων του εκκλησιάσματος, χωρίς να δούμε με λεπτομέρειες το περιεχόμενο της ανώνυμης επιστολής της ομάδας κληρικών του Πλωμαρίου που στάλθηκε (αν στάλθηκε τέτοια επιστολή!) στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την οποία επιστολή κατηγορούνταν ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος Συκής.


Β) Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την απόφαση που πήρε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης για το πρόσωπο του πατήρ Κύριλλου Συκή.
Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το παραπάνω κείμενο προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια. Οι ιερείς: Δημήτριος Γιαμουγιάννης, Βασίλειος Χαρέλλης, Ανάργυρος Αϊβαλιωτέλλης, Δημήτριος Αφαλωνιάτης, Χαράλαμπος Γιουβανάκης. Ευχαριστούμε.»
Ανεξάρτητα απ’ την πίεση του εκκλησιάσματος που επικαλούνται οι ιερείς για την αρχική τους επιστολή, χωρίς κανείς να μας το επιβεβαιώνει, είναι προφανές πως υπήρξε και νέα πίεση, ικανή να μετατρέψει τη δήλωση συμπαράστασης προς τον π. Κύριλλο σε απροκάλυπτο… άδειασμά του.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ανέκρουσαν πρύμναν και υπαναχώρησαν μόνο οι εν ενεργεία ιερείς, είναι, θεωρούμε, δηλωτικό της πηγής - και ο νοών νοείτω - απ’ την οποία και εκπορεύτηκε η νέα πίεση, που οδήγησε μάλιστα σε ακαριαία αντίδραση τους ιερείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey