Ομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Άμπελος»

Δράσεις εναντίον της θεομηνίας του χειμώνα

28/03/2013 - 17:01

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο δράσεων αντιμετώπισης των καταστροφών από τη θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου, που διοργάνωσε στην περιοχή του Αμπελικού στην ορεινή επαρχία Πλωμαρίου η εθελοντική ομάδα «Άμπελος».

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο δράσεων αντιμετώπισης των καταστροφών από τη θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου, που διοργάνωσε στην περιοχή του Αμπελικού στην ορεινή επαρχία Πλωμαρίου η εθελοντική ομάδα «Άμπελος».

Για τις δράσεις αποκατάστασης της πρόσβασης χρησιμοποιήθηκαν ιδιόκτητα μηχανήματα της ομάδας, που όπως είχε γράψει το «Ε» αγοράστηκαν με τη συνδρομή ομογενών από την Αυστραλία. Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στους αγροτικούς δρόμους του Αμπελικού και συγκριμένα στις περιοχές προς Άγιο Ευστάθιο, Κλήμα, Άγιο Θεράποντα, Μάρμαρο, Πλάτανο, Άγιο Δημήτριο και Χορδοκόπι.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο, κατά το οποίο θα γίνει καλύτερη αποκατάσταση της πρόσβασης του αγροτικού δικτύου, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει το τρίτο στάδιο, με τις απαραίτητες τσιμεντοστρώσεις σε τμήματα του αγροτικού δικτύου, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο Λέσβου.

Ευχαριστίες και συνέχεια
Η «Άμπελος» εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τη θεομηνία, καλώντας όσους εθελοντικά θέλουν να βοηθήσουν είτε προσφέροντας υλικά, είτε να προσφέρουν εργασία, να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6972-881341.

Οι δράσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Ειδικά την Κυριακή 24 Μαρτίου, η «Άμπελος» ξεκίνησε την αποκατάσταση λιθόστρωτων δρόμων μέσα στον οικισμό. Επόμενοι στόχοι είναι το άνοιγμα των τεχνικών φρεατίων στον κεντρικό δρόμο Αμπελικού προς Ακράσι και Αμπελικού προς Σταυρό, η αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, η αποκατάσταση της πρόσβασης και ο καθαρισμός των εξωκκλησιών Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής, η αποκατάσταση κήπων με τη συνδρομή και των ιδιοκτητών, οι τσιμεντοστρώσεις στο αγροτικό δίκτυο όπου είναι απαραίτητο, ο καθαρισμός του νεκροταφείου, ο καθαρισμός του οικισμού και ο καθαρισμός του ξενώνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey