Τρεις πορείες στο κέντρο της πόλης

Μυτιλήνη σε απεργιακούς ρυθμούς

19/10/2012 - 14:14

Σχεδόν ίσες σε μέγεθος ήταν οι πορείες που πραγματοποίησαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το ΠΑΜΕ χθες Πέμπτη στη Μυτιλήνη. Η κάθε μία είχε περί τα 600 άτομα. Οι πορείες ως συνήθως κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης.

Σχεδόν ίσες σε μέγεθος ήταν οι πορείες που πραγματοποίησαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το ΠΑΜΕ χθες Πέμπτη στη Μυτιλήνη. Η κάθε μία είχε περί τα 600 άτομα. Οι πορείες ως συνήθως κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Λέσβου και της «Ηλιακτίδας».
Το στοιχείο που έδωσε απεργιακό χρώμα χθες στο κέντρο της Μυτιλήνης, ήταν τα κλειστά καταστήματα της αγοράς και τα κλειστά σούπερ μάρκετ.

Έκλεισαν σούπερ μάρκετ
Από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ, όπως κάνει σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, είχε φροντίσει να κλείσει τις εισόδους των σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης. Κλειστά ήταν και τα περισσότερα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης (Ερμού, Κομνηνάκη, Αλκαίου, Λαδάδικα κ.λπ.), αλλά και πολλά καταστήματα που δεν ανήκουν σε επαγγελματοβιοτέχνες, όπως αρτοποιεία, ιχθυοπωλεία, πρακτορεία τού ΟΠΑΠ κ.λπ.. Επίσης για πρώτη φορά έκλεισαν πολλά καταστήματα στα χωριά και τα προάστια της Μυτιλήνης.

Χθες το απόγευμα, στελέχη τού ΠΑΜΕ σχεδίαζαν να αποτρέψουν την αναχώρηση των πλοίων που βρίσκονταν στο λιμάνι της πόλη, στο πλαίσιο της απεργίας που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία της πόλης σε συνδυασμό με τους απεργούντες εκπαιδευτικούς έδωσαν τη δυνατότητα σε αρκετούς μαθητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, ενώ αισθητή ήταν και η παρουσία φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Η συγκέντρωση του Συντονισμού...

Οι Συμβασιούχοι του Δήμου
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας περί τις 11 το πρωί πραγματοποίησαν πορεία από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Μαζί τους ήταν και οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλεξίου, μας είπε ότι ο ίδιος και οι εργαζόμενοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και με τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου. Και από τους δύο ζήτησαν να επισπευσθεί η πληρωμή τους. Πρόκειται για 440 εργαζομένους, οι οποίοι προσλήφθηκαν για πέντε μήνες, απασχολούνται στο Δήμο Λέσβου από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου και μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί για την εργασία που προσέφεραν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Σε λίγες εβδομάδες, δηλαδή στα μέσα του Νοεμβρίου, θα απολυθούν και όλα δείχνουν ότι μέχρι τότε θα είναι απλήρωτοι για τους τρεις από τους πέντε μήνες που θα έχουν εργαστεί. Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση.

...και η πορεία του ΠΑΜΕ

Στο πλευρών των εργαζομένων, ο Βουνάτσος

Τηλεφωνική επικοινωνία με το αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, είχε χθες ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, όπου του ζήτησε να παρέμβει για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της «Ηλιακτίδας».
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι έως σήμερα το μεσημέρι θα έχει ασφαλείς πληροφορίες για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα ενημερώσει σχετικώς το δήμαρχο. Στη συνέχεια, ο κ. Βουνάτσος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό συμπαράστασης προς τους απεργούς του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Δημαρχείου, και τους ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Αθανασίου.

Ο Δήμαρχος, χθες, με εργαζομένους στην Κοινωφελή Εργασία

 

Απ’ το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, στους εμπλεκόμενους στην Κοινωφελή Εργασία
«Ένα τεράστιο “ευχαριστώ”»

Οι τοπικές κοινωνίες των χωριών διά του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου απευθύνουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στη Λέσβο και κυρίως στους εργαζομένους, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για μια καλύτερη Λέσβο.
Τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, το Δίκτυο ζητά απ’ τους φορείς τόσο να μεριμνήσουν για την άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων, όσο και να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους ώστε το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και στη συνέχεια, αφού, όπως τονίζει η συντονιστική επιτροπή, «στην πράξη φάνηκε η αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey