Δηλώσεις Κουτσαβλή για τις νέες εστίες στο Τατόι

"Η φωτιά σήμερα είναι εμπρησμός"

05/08/2021 - 18:27 Ενημερώθηκε 05/08/2021 - 18:37

"Η φωτιά σήμερα είναι εμπρησμός" αναφέρει σε δηλωσή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλειος Κουτσαβλής, σε ανάρτησή του, μετά τις νέες εστίες που άρχισαν να ξεσπούν γύρω από τον ιστορικό πυρήνα.

"Οικολογική καταστροφή που απειλεί να διαγράψει σε λίγη ώρα και ενα ολόκληρο κεφάλαιο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ιστορίας. Που είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι δική μας ιστορία! Αυτοί θα επιχαίρουν σήμερα στα συντρίμια του Τατοΐου. Και όσοι με λύσσα πολεμούν τόσα χρόνια την αξιοποίηση του κτήματος. Η φωτιά σήμερα είναι εμπρησμός. Γνωρίζω χρόνια το κτήμα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Εστιές ξεσπούν από το πουθενά παντού γύρω από τον ιστορικό πυρήνα. Μόλις ξέσπασε νέα εστία μέσα στο Βασιλικό Κοιμητήριο. Αυτό που δεν κατάφεραν κάποιοι να το κάνουν προχθές θα το κάνουν σήμερα" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο σημείο η Μενδώνη

Η Υπουργός Πολιτισμού είναι στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος Τατοΐου. Γίνονται προσπάθειες εντός του ιστορικού πυρήνα με υδροφόρες και οχήματα της πυροσβεστικής να μην επεκταθεί η φωτιά εντός. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου. Το Ανάκτορο δεν κινδυνεύει προς το παρόν.

Να πάνε σε αποθήκες ασφαλείας τα αντικείμενα αξίας

"Εάν γλιτώσει σήμερα το Τατόι θα πρέπει αύριο κιόλας να ξεκινήσει η μεταφορά βασιλικών αυτοκινήτων, αμαξών, και των 100.000 κινητών αντικειμένων εκτός Τατοΐου, σε αποθήκες υψίστης ασφαλείας μέχρι να ολοκληρωθούν τα Μουσεία και η ανάπλαση του χώρου. Αυτό θα ζητάει μετ’ επιτάσεως από εδω και πέρα ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου. Με τον σημερινό πόνο που νοιώθουμε όλοι μας θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου με ολα τα νόμιμα μέσα αυτό να πραγματοποιηθεί" προσθέτει στις δηλώσεις του ο κ.. Κουτσαβλής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey