Ο εργολάβος που ανέλαβε τη συντήρησή του… παραιτήθηκε

Μπρος - πίσω για το βιολογικό της Ερεσού!

11/12/2014 - 14:01

Δε λέει να κλείσει για την Ερεσό η «ανοιχτή πληγή» της αποκατάστασης της προβληματικής λειτουργίας του κεντρικού σταθμού του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.

Δε λέει να κλείσει για την Ερεσό η «ανοιχτή πληγή» της αποκατάστασης της προβληματικής λειτουργίας του κεντρικού σταθμού του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.

Μπορεί στα μέσα Νοεμβρίου να υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο που ανέλαβε τη συντήρησή του έπειτα από διαγωνισμό, αλλά στη συνέχεια η αυτοψία του ίδιου και των τεχνικών του στην κατάσταση των μηχανημάτων, τον… απογοήτευσε και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που παραιτήθηκε από τη σύμβαση!

Με το βιολογικό να παραμένει σε καθεστώς υπολειτουργίας, η δημοτική αρχή παλεύει μέχρι και σήμερα με τη γραφειοκρατία, για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ανάληψης της συντήρησης από τον επιλαχόντα εργολάβο του αρχικού διαγωνισμού, ο οποίος φέρεται να είναι σε κάθε περίπτωση διατεθειμένος να εργαστεί πράγματι για τη συντήρηση και λειτουργία του κεντρικού σταθμού της Ερεσού.

Υπενθυμίζεται για ακόμη μία φορά ότι ο κεντρικός σταθμός του βιολογικού της Ερεσού υπολειτουργούσε και συνεχίζει να υπολειτουργεί, με μία ή και δύο μόνο αντλίες για την όλη διαδικασία, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της περιοχής για την όλη κατάσταση.

Από το περασμένο καλοκαίρι, η αγανάκτηση των κατοίκων είχε υπερβεί κάθε προηγούμενο, αφού τα λύματα έτρεχαν μέσα στους δρόμους, αλλά και στον ποταμό μεταξύ των οικισμών της Ερεσού και της Σκάλας.

Η κατάσταση είναι ίδια ακόμα και σήμερα και κάθε μέρα που περνάει, παγιώνει μία απαράδεκτη πραγματικότητα σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Λέσβου.

Έπαθε σοκ ο εργολάβος!
Οι ελπίδες για αλλαγή των δεδομένων με την ανάληψη της συντήρησης του βιολογικού από τον εργολάβο που υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στα μέσα Νοεμβρίου, σύντομα διαψεύστηκαν, αφού, όπως υποστηρίζει στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Μιχάλης Ρούσσης, μόλις ο εργολάβος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στον κεντρικό σταθμό και αντίκρισε την κατάσταση, έπαθε… σοκ! Και έπειτα παραιτήθηκε από την ανάληψη της συντήρησης, αφήνοντας τη δημοτική αρχή στα κρύα του λουτρού, να προσπαθεί να ξεμπερδέψει τις διαδικασίες για να δώσει τη συντήρηση στον επιλαχόντα του διαγωνισμού!

«Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει περιέλθει ο κεντρικός σταθμός το τελευταίο διάστημα, το ότι δεν αναλαμβάνει κανείς να τον λειτουργήσει», είπε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης και συνέχισε: «Και αυτό είναι οξύμωρο, από τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα τα χρήματα.

Μετά την απροσδόκητη περιπέτεια με τον εργολάβο που αρχικά αναδείχθηκε για να αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του βιολογικού μας καθαρισμού, παλεύουμε τώρα με τη γραφειοκρατία για να ενεργοποιήσουμε το δεύτερο εργολάβο.

Η κατάσταση είναι όμως τραγική και δεν μπορεί να πάει άλλο χρονικό διάστημα χαμένο. Εκτιμώ πως από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί η σύμβαση με το νέο εργολάβο, για να δοθεί ένα τέλος στο όλο απαράδεκτο πρόβλημα…»

«Όχι άλλο καλοκαίρι ντροπής…»
Ωστόσο, για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ο νέος εργολάβος που θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ερεσού τις επόμενες ημέρες, με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, δεν είναι σε θέση να κάνει… θαύματα από τη μια ημέρα στην άλλη, παρά μόνο να διευθετήσει τα βασικά και να μπορέσει να εκτονώσει το πρόβλημα του ότι ο κεντρικός σταθμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο βασικός «συνεργάτης» στην προσπάθεια αποκατάστασης των χρόνιων προβλημάτων στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αναμένεται να είναι η ΔΕΥΑΛ, αφού εκείνη έχει αναλάβει να αντικαταστήσει τις μεγάλες ζημιές στα αντλιοστάσια και την όλη λειτουργία του καθαρισμού.

«Αυτό που προσδοκούμε άμεσα, είναι να συντηρηθεί και να λειτουργήσει άμεσα ο κεντρικός σταθμός.

Ο βασικός μας στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές και τα μεγάλα προβλήματα, με τη συνδρομή και της ΔΕΥΑΛ, για να μην πάμε σε ένα ακόμα καλοκαίρι με απαράδεκτες καταστάσεις που θα πλήξει ξανά το προφίλ μας σε επίπεδο τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey