Σύσκεψη στην Πολεοδομία για να ξεπεραστούν άμεσα οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι και να αυξηθεί η χωρητικότητα στον Ταρλά

Επί τάπητος η κερκίδα!

19/09/2014 - 21:08

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το τελευταίο ρεπορτάζ τού «Ε» που αναδείκνυε την αναγκαιότητα προώθησης λύσης για την τοποθέτηση της πρόσθετης μεταλλικής κερκίδας στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης και η δημοτική αρχή φαίνεται πως παίρνει αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια της.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το τελευταίο ρεπορτάζ τού «Ε» που αναδείκνυε την αναγκαιότητα προώθησης λύσης για την τοποθέτηση της πρόσθετης μεταλλικής κερκίδας στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης και η δημοτική αρχή φαίνεται πως παίρνει αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια της, προκειμένου να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου, αλλά και την ασφάλεια των φιλάθλων -ειδικά σε παιχνίδια μεγάλης σπουδαιότητας όπως το πρόσφατο με τον Παναθηναϊκό- εντός αυτού.

Η πρόθεση αυτή ενισχύεται από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές στην Πολεοδομία, παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων και συναρμόδιων φορέων, και στην οποία τέθηκε επί τάπητος η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ξεπεραστούν γρήγορα οι γραφειοκρατικές δυσκολίες εγκατάστασης της νέας κερκίδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης, Στρατής Τζιμής, ζητώντας την παρουσία όλων των προϊσταμένων της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Έργων, ο εν δυνάμει πρόεδρος του νομικού προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Καρασάββας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου της Μυτιλήνης, Μιχάλης Ταμβακέλλης, και εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Όπως είναι λίγο έως πολύ γνωστό, λόγω της διαδικασίας τού κατ’ επείγοντος που είχε εφαρμοστεί για την ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης, η πρόσθετη μεταλλική κερκίδα που είχε εξασφαλιστεί για να τοποθετηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δεν έχει καταφέρει να έρθει μέχρι και σήμερα.

Η πίεση του χρόνου για την ολοκλήρωση των εργασιών της ανακαίνισης, αλλά και οι δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν, δεν έδωσαν τη δυνατότητα για την παράλληλη προώθηση σε ικανοποιητικό επίπεδο της έκδοσης οικοδομικής άδειας, αναγκαίας για την εγκατάσταση της πρόσθετης κερκίδας.

Μελέτη στατικότητας και οικοδομική άδεια
Στη διάρκεια της σύσκεψης, ωστόσο, διαφάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση της δημοτικής αρχής να τελειώσει την υπόθεση, ξεκινώντας άμεσα τις διαδικασίες και ξεπερνώντας χωρίς την πίεση του χρόνου που υπήρχε πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης, βήμα - βήμα όλες τις παραμέτρους και δυσκολίες που παρατηρούνται.

Σύμφωνα με τον ίδιον τον κ. Τζιμή, πέραν της οικοδομικής άδειας που απαιτείται για να τοποθετηθεί η κερκίδα στην πλευρά όπου είναι το παλιό ρολόι του γηπέδου, χρειάζεται και μελέτη στατικότητας της νέας κερκίδας, ενημερώνοντας για την ενέργειά του να ζητήσει προτάσεις μελετητών για να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος.

Στα αξιοσημείωτα της σύσκεψης καταγράφεται και το καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν με τους εκπροσώπους τής ΠΑΕ ΑΕΛΚ οι όλες συζητήσεις για τη γρήγορη αποπεράτωση του εγχειρήματος, καθώς και η διάθεση συνεργασίας των δύο πλευρών, που θα βγάλει ωφελημένους τους πολίτες και κατ’ επέκταση τους φιλάθλους του νησιού.

Αισιοδοξία…
Την εκτίμησή του πως η υπόθεση της πρόσθετης μεταλλικής κερκίδας βαίνει προς την αρχή του τέλους της, εξέφρασε στο «Ε» και ο Νίκος Καρασάββας, ο οποίος δήλωσε: «Προχωράμε σύμφωνα με όλα όσα απαιτούνται, για να φέρουμε την κερκίδα στον Ταρλά και να εξυπηρετήσουμε το φίλαθλο κόσμο.

Τονίζω ξανά ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αύριο, μεθαύριο, αλλά πρόθεσή μας είναι να τελειώσουμε οριστικά με όλα όσα προβλέπει ο νόμος για την εγκατάστασή της και να έχει ο Ταρλάς επιπλέον κόσμο στο επόμενο σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε και θα το κάνουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την αρχική μελέτη της ανακαίνισης του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης, η πρόσθετη μεταλλική κερκίδα αναμένεται να αυξήσει τη χωρητικότητα του σταδίου κατά 800 θέσεις.

Η εγκατάστασή της δε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων φιλάθλων, οι οποίοι μάλιστα δε θα έχουν και καμμία επαφή με τους φίλους των γηπεδούχων, ενισχύοντας και την ασφάλεια των αγώνων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey