Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Παναγιώτης Αλβανόπουλος, ζητά τη συνδρομή και των δημοτών για την απομάκρυνση των παρατημένων οχημάτων

«Είναι υπόθεση όλων μας…»

12/09/2014 - 22:42

Την ενεργή συμμετοχή και των δημοτών, για να έχουν άμεσα αποτελέσματα οι τομές που επιχειρεί για την αλλαγή των δεδομένων της καθημερινότητας του Δήμου Λέσβου, ζητά η δημοτική αρχή, επαναφέροντας στην επικαιρότητα την υπόθεση άμεσης απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Την ενεργή συμμετοχή και των δημοτών, για να έχουν άμεσα αποτελέσματα οι τομές που επιχειρεί για την αλλαγή των δεδομένων της καθημερινότητας του Δήμου Λέσβου, ζητά η δημοτική αρχή, επαναφέροντας στην επικαιρότητα την υπόθεση άμεσης απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Με ανακοίνωσή του, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Παναγιώτης Αλβανόπουλος, ζητά από τους πολίτες που εντοπίζουν παρατημένα οχήματα στους δρόμους, να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του μήνα, ο ίδιος ο δήμαρχος Λέσβου είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να εξαφανίσει από την πόλη και όλο το Δήμο γενικά τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, με το εγχείρημά του αυτό να αποδεικνύεται πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με νέα ανακοίνωση επί του θέματος χθες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Το κίτρινο χαρτάκι προειδοποίησης…

Το «Ε», επικοινωνώντας με τον κ. Αλβανόπουλο, διαπίστωσε πως από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε όντως η επιχείρηση αποσυμφόρησης της πόλης από οχήματα που βρίσκονται -διαπιστωμένα- σε πλήρη αδράνεια, η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του αντιδημάρχου θα έχει εμφανή αποτελέσματα στο επόμενο δίμηνο. «Έχουμε ξεκινήσει ήδη στις περιπτώσεις που είναι εμφανές πως τα οχήματα δεν κυκλοφορούν, να τοποθετούμε το γνωστό κίτρινο σήμα, που αποτελεί προειδοποίηση άμεσης απομάκρυνσης, και βάσει του νόμου μπορούμε σε λιγότερο από ενάμιση μήνα να οδηγήσουμε τα οχήματα αυτά στη χωματερή. Οι προειδοποιήσεις έχουν προθεσμία 15 ημερών και μετά ακολουθείται η διαδικασία διευκρίνισης του αν όντως το όχημα είναι παρατημένο, σε συνεργασία ενδεχομένως και με την Αστυνομία».

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής ζήτησε, όμως, και με δήλωσή του στο «Ε», τη βοήθεια και των ίδιων των δημοτών για να έχει άμεσα αποτελέσματα η προσπάθεια αυτή που επιχειρείται. «Καλούμε φυσικά τον κόσμο, τους δημότες να μας βοηθήσουν. Σίγουρα μπορούν, βεβαιώνοντας στο Δήμο κάποιες περιπτώσεις οχημάτων που είναι για πολύ καιρό σε αδράνεια, για να γίνει μία ακριβής και εκτενέστερη καταγραφή. Αν δε βοηθηθούμε μεταξύ μας, δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά πράγματα για την πόλη μας και το Δήμο μας. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι είναι υπόθεση όλων μας να έχουμε την πόλη και το Δήμο που μας αξίζει…», κατέληξε ο κ. Αλβανόπουλος.

Ας σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν άμεσα να βεβαιώνουν την αδράνεια οχημάτων, ειδικά εκείνων που δε φέρουν πινακίδες. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου: «Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Λέσβου, σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, παρακαλεί τους δημότες του Δήμου Λέσβου εφόσον εντοπίζουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα (χωρίς πινακίδες) να ενημερώνουν το Δήμο προκειμένου να ενεργεί άμεσα για την απομάκρυνση αυτών».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey