Δολιοφθορά σε σωλήνα νερού στην Αγιάσο

Να μην ξεραθούν οι χασισιές

04/07/2014 - 23:19

Χωρίς νερό έμεινε το μεγαλύτερο μέρος της Αγιάσου λόγω δολιοφθοράς σε αγωγό ύδρευσης. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και συνεργεία του Δήμου που αποκατέστησαν τη ζημιά,

Χωρίς νερό έμεινε το μεγαλύτερο μέρος της Αγιάσου λόγω δολιοφθοράς σε αγωγό ύδρευσης. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και συνεργεία του Δήμου που αποκατέστησαν τη ζημιά, διαπίστωσαν πως ο σωλήνας που μετέφερε νερό στις δύο δεξαμενές ύδρευσης, ήταν κομμένος σε τρία σημεία με σιδηροπρίονο. Το συμβάν αναφέρθηκε στην Αστυνομία πριν από 10 ημέρες, με το δράστη καθώς και τα κίνητρα της δολιοφθοράς να παραμένουν άγνωστα. Οργιάζουν οι φήμες στο χωριό για το πού κατέληγε τελικά το νερό, κάνοντας λόγο ακόμα και για διοχέτευσή του σε καλλιέργειες ινδικής κάνναβης!

Σε τρία σημεία ήταν κομμένος ο σωλήνας που μεταφέρει το νερό από τη γεώτρηση κοντά στο Δημαρχείο της Αγιάσου, στις δύο δεξαμενές ύδρευσης έξω από το χωριό. Αποτέλεσμα ήταν επί πολλές ημέρες το χωριό να μένει χωρίς νερό τις περισσότερες ώρες και τις υπόλοιπες να έχει πολύ χαμηλή πίεση. Άμεσα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγιάσου, Προκόπης Τσαμπλάκος, άρχισε να αναζητά την αιτία του προβλήματος και διαπίστωσε τις τρεις τομές στο σωλήνα με σιδηροπρίονο. Τότε ειδοποίησε τους υδραυλικούς του Δήμου Λέσβου να φτιάξουν τη ζημιά, ενώ πριν από περίπου 10 ημέρες κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε», είπε: «Με έκπληξη είδα ότι η σωλήνα ήταν κομμένη και το νερό χανόταν χωρίς να μπορεί να φτάσει στη δεξαμενή. Φώναξα τα συνεργεία του Δήμου και έκανα δήλωση για το περιστατικό στην Αστυνομία. Ποιος και γιατί το έκανε, δεν μπορώ να γνωρίζω».

Το ψάχνουν

Καμμία εξέλιξη δεν έχουν οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την καταγγελία, δηλαδή εδώ και 10 μέρες, παρά το γεγονός ότι στην Αγιάσο συζητήθηκε έντονα το θέμα, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι αυτός που έκοψε το σωλήνα, ήθελε το νερό. Μόλις όμως η κουβέντα πάει στο τι το ήθελε, τα στόματα κλείνουν. Η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία επιβεβαιώνει, απ’ τη μια, την καταγγελία, χωρίς όμως να επεκτείνεται ως προς τη δολιοφθορά ή την πορεία των ερευνών.
Όλοι, πάντως, πιστεύουν πως το νερό διοχετευόταν σε καλλιέργειες ινδικής κάνναβης.

 

Κι άλλα προβλήματα

Με αφορμή το περιστατικό με το νερό, ο πρόεδρος Προκόπης Τσαμπλάκος μάς ανέφερε και αρκετά από τα άλλα προβλήματα που έχει η Αγιάσος. Το πρώτο από αυτά είναι πως η Τοπική Κοινότητα δε διαθέτει ούτε έναν εργάτη να τρέχει και να φροντίζει για διάφορες τεχνικές δουλειές ή μικροζημιές στο χωριό. Πολλές φορές αναγκάζεται ο ίδιος ο κ. Τσαμπλάκος να παρεμβαίνει, αφού το συνεργείο από τη Μυτιλήνη μπορεί να κάνει και μέρες να έρθει. Τις ημέρες μάλιστα πριν τις εκλογές, πήραν από την Κοινότητα Αγιάσου το μοναδικό αυτοκίνητο που υπήρχε, για να καλυφθούν ανάγκες του Δήμου Λέσβου. Ένα άλλο πρόβλημα που μας μεταφέρθηκε, είναι η έλλειψη συντήρησης στην αντλία της γεώτρησης στον Άγιο Δημήτρη, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να έχει μεγάλες πιθανότητες βλάβης.

Ακόμα, ο κ. Τσιπλάκος έχει ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για δυσλειτουργία σε τμήμα το δημοτικού φωτισμού κοντά στην αγορά του χωριού, όπου 20 περίπου λάμπες δεν ανάβουν. Μαζί με αυτό, πρέπει να ρυθμιστεί συνολικά ο φωτισμός του χωριού, στο οποίο τα φώτα ανάβουν από το απόγευμα στις 6:00.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey