Τρεις πυρκαγιές σε δύο ημέρες

02/04/2014 - 17:25

Τρία περιστατικά πυρκαγιών με αποτέλεσμα συνολικά εννέα στρέμματα καμμένης έκτασης σημειώθηκαν χθες και προχθές στη Λέσβο.

Τρία περιστατικά πυρκαγιών με αποτέλεσμα συνολικά εννέα στρέμματα καμμένης έκτασης σημειώθηκαν χθες και προχθές στη Λέσβο. Αιτία και στις τρεις περιπτώσεις, η καύση κλαδιών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, λόγω των οποίων ξέφυγαν από τον έλεγχο οι φωτιές που είχαν ανάψει για τον καθαρισμό κτημάτων και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να ξεκινά την 1η Μάιου, αλλά η Πυροσβεστική προειδοποιεί πως οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τη φετινή χαμηλή βροχόπτωση, δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές για πυρκαγιά.

Περιστατικά…

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου το μεσημέρι της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν έξι στρέμματα δασικής έκτασης. Στο σημείο έσπευσαν 25 άντρες με 11 οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Πλωμαρίου και της Αγιάσου.
Το δεύτερο περιστατικό εκδηλώθηκε την ίδια μέρα στη Βατούσα στις 9:00 το βράδυ και κάηκαν δύο στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Τέλος, χθες τα μεσάνυχτα κάηκε ένα στρέμμα δασικής έκτασης στην περιοχή των Παρακοίλων.

Μεγάλη προσοχή προς τους αγρότες και σε όποιον άλλον ανάψει φωτιά για αγροτικές εργασίες συνιστά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Λευτέρης Ελευθεριάδης, τονίζοντας: «Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτό τον καιρό, καθιστούν εύκολο το να ξεφύγει η φωτιά από τον έλεγχο. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος θέλει να κάνει τις δουλειές του, αλλά αν δεν είναι προσεκτικοί οι παραγωγοί, διακινδυνεύουν τις ζωές και τις περιουσίες τους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey