Άνοιξαν σπίτια σε Πληγώνι και Κράτηγο

Ανεξέλεγκτη δράση διαρρηκτών

03/01/2014 - 22:50

Δύο κλοπές με λεία δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ σημειώθηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν, σε σπίτια στο Πληγώνι και την Κράτηγο.

Δύο κλοπές με λεία δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ σημειώθηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν, σε σπίτια στο Πληγώνι και την Κράτηγο.

Οι κλοπές θυμίζουν τον τρόπο δράσης των «ποντικών» που είχαν βάλει στο στόχαστρο σπίτια που βρίσκονται κοντά στα Υφαντήρια, γι’ αυτό η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια ακριβώς άτομα.

Η πρώτη κλοπή σημειώθηκε στο Πληγώνι. Εκεί οι δράστες μπήκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου στο σπίτι 45χρονης, όταν εκείνη απουσίαζε. Οι δράστες αφού παραβίασαν το παράθυρο και τρύπωσαν μέσα στο σπίτι, έκλεψαν κοσμήματα που βρήκαν και ένα φορητό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε το θύμα στην Αστυνομική Διεύθυνση, τα αντικείμενα που κλάπηκαν από το σπίτι ήταν συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.

Από το μπαλκόνι μπήκαν οι κλέφτες και στο σπίτι το οποίο βρίσκεται στην Κράτηγο. Οι «ποντικοί» σε εκείνη την περίπτωση εκτιμάται πως μπήκαν στο σπίτι κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες του νέου έτους, όταν και επέστρεψε το θύμα της κλοπής στο σπίτι του.

Οι κλέφτες παραβίασαν μπαλκονόπορτα του σπιτιού, μπήκαν μέσα σε αυτό και άρπαξαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Κοινός τρόπος δράσης»

Σύμφωνα με τις Αρχές, υπάρχουν κοινά στοιχεία στις δύο κλοπές ως προς τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να χτυπήσουν οι δράστες, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι άνθρωποι που χτύπησαν, να είναι οι ίδιοι. Οι δράστες επέλεξαν απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, όπου οι περιπολίες δεν είναι και τόσο συχνές.

Βέβαια, κοινά στοιχεία παρατηρούνται και με τις κλοπές που έγιναν σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, στα Υφαντήρια. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες επιλέγουν απομονωμένες περιοχές, όπως και τα σπίτια στα οποία θα χτυπήσουν, και περιμένουν πότε θα φύγει το υποψήφιο θύμα για να τρυπώσουν κατά προτίμηση από κάποιο παράθυρο ή μπαλκόνι και να αρπάξουν χρήματα και τιμαλφή που θα βρουν μπροστά τους.

Να θυμίσουμε ότι τα περιστατικά των μαζικών κλοπών είχαν αρχίσει να παρατηρούνται από τα τέλη Νοεμβρίου και η περιοχή στη Υφαντήρια είχε βρεθεί στο επίκεντρο, όπως προέκυψε από τις καταγγελίες των θυμάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου. Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, οι κλοπές που έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι περισσότερες σε σχέση με εκείνες που έχουν καταγγελθεί.

Πρώτο θύμα ήταν, στις 20 Νοεμβρίου, ένας 40χρονος από τον οποίο έκλεψαν 600 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Με λίγες ώρες διαφορά, κλέφτες άνοιξαν στην ίδια περιοχή σπίτι 32χρονου και πήραν κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ. Το Δεκέμβριο σειρά είχε το σπίτι μιας 44χρονης που έμενε και εκείνη στην ίδια περιοχή, και της πήραν ένα φορητό υπολογιστή αξίας 1.000 ευρώ. Ακολούθησαν τα σπίτια σε Πληγώνι και Κράτηγο.

Φύλαξη;

Οι κλοπές συνεχίζονται, ωστόσο ακόμη δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις οι οποίες θα δώσουν τέλος στο πρόβλημα, ενώ παράλληλα τίθεται και ζήτημα ελλιπούς αστυνόμευσης των απομακρυσμένων από την πόλη περιοχών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια αισθήματος φόβου στους κατοίκους των περιοχών αυτών, οι οποίοι θα φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους γιατί η πιθανότητα να τρυπώσει κάποιος τη στιγμή που θα λείπουν, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey