Ξανά χωρίς ιατροδικαστή

12/11/2013 - 15:56

Στην Αθήνα, με εισαγγελική εντολή, πρόκειται να μεταφερθεί η σορός του μόλις 1,5 μηνός βρέφους, που βρέθηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής από τους ίδιους του τους γονείς, καθώς στο Νοσοκομείο 

 

Στην Αθήνα, με εισαγγελική εντολή, πρόκειται να μεταφερθεί η σορός του μόλις 1,5 μηνός βρέφους, που βρέθηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής από τους ίδιους του τους γονείς, καθώς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν υπάρχει ιατροδικαστής για να κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή. Κι αυτό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού, που είχε έρθει στο κόσμο πριν από λίγο καιρό.

Από τις φωνές του Ραφαήλ Μπάκα ξύπνησαν οι Τσιγγάνοι που ζουν στον καταυλισμό της Αγίας Κυριακής, μόλις ο πρώτος άρχισε να φωνάζει όταν διαπίστωσε ότι το παιδί του είχε πεθάνει. Σύμφωνα με τα όσα είπε λίγες ώρες πριν το περιστατικό, η γυναίκα του είχε ταΐσει το παιδί και κοιμήθηκαν όλοι μαζί. Όταν ο πατέρας του παιδιού ξύπνησε γύρω στις 5:30 το πρωί και προσπάθησε να ξυπνήσει το παιδί για να το ταΐσει ξανά η μητέρα του, διαπίστωσε ότι εκείνο δεν ανταποκρινόταν. «Το άγγιξα, αλλά εκείνο δεν κουνιόταν, δεν έκανε τίποτα. Μετά έβαλα το χέρι μου κοντά στη μύτη του για να δω αν ανασαίνει, αλλά δεν ένιωσα τίποτα.» Τότε οι γονείς του βρέφους ανησύχησαν και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Στη συνέχεια πήγαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οικογένεια χάνει κάποιο νεαρό μέλος της. Όπως εξηγεί ο πατέρας, στο παρελθόν είχε χάσει ένα αγοράκι που είχε δεν είχε κλείσει δύο μήνες, από εγκεφαλικό οίδημα, καθώς και ένα ακόμη κοριτσάκι από άλλα παθολογικά αίτια.
Να αναφέρουμε εδώ ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Το μέρος όπου ζούσε το βρέφος με την οικογένεια του

Η καθυστέρηση…
Οι συγγενείς του παιδιού διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το άψυχο σώμα του παιδιού δεν έφυγε αμέσως για την Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, η καθυστέρηση έγκειται στο ότι η Αστυνομία συμπλήρωσε τα έγγραφα που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, με την προοπτική η σορός να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή του Βοστάνειου. Η θητεία του, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει λήξει εδώ και 20 ημέρες.

«Πόσες μέρες θα περιμένουμε για να μπορέσουμε να τιμήσουμε το νεκρό συγγενή μας; Αύριο κλείνουμε τρεις μέρες που έφυγε από κοντά μας. Έπρεπε από την ίδια στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό, να φύγει. Εμείς πότε θα το κηδέψουμε, μέχρι σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. χθες Δευτέρα) το παιδί μας είναι ακόμη εδώ, δε μας ειδοποίησαν ότι το έστειλαν στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο θείος του βρέφους Κωνσταντίνος Μπάκας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey