Περιόρισαν τα λίτρα των καυσίμων για τα οχήματα της Αστυνομίας

Περιορίζοντας την ασφάλεια των πολιτών

13/08/2013 - 21:11

Μέχρι 25 λίτρα καυσίμων πρέπει να καταναλώνει ημερησίως κάθε υπηρεσία που υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατόπιν εντολής η οποία αυτομάτως περιορίζει τον αριθμό των περιπολιών. Και φυσικά βάζει περιορισμούς στην ορθή επιτέλεση του έργου των αστυνομικών υπαλλήλων και στη σωστή αστυνόμευση.

Μέχρι 25 λίτρα καυσίμων πρέπει να καταναλώνει ημερησίως κάθε υπηρεσία που υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατόπιν εντολής η οποία αυτομάτως περιορίζει τον αριθμό των περιπολιών. Και φυσικά βάζει περιορισμούς στην ορθή επιτέλεση του έργου των αστυνομικών υπαλλήλων και στη σωστή αστυνόμευση.

Η οικονομική κρίση χτυπάει την πόρτα της Αστυνομίας και συγκεκριμένα τα ρεζερβουάρ των οχημάτων της, αφού κάθε υπηρεσία που υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, πρέπει να καταναλώνει συγκεκριμένο αριθμό καυσίμων την ημέρα.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι κατόπιν άνωθεν εσωτερικής διαταγής, κάθε μία από τις υπηρεσίες, όπως το η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, τα περιφερειακά τμήματα, δεν μπορούν να προμηθεύονται περισσότερα από 25 λίτρα καυσίμων την ημέρα.

Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται σε δυσκολία ως προς την επιτέλεση του έργου των αστυνομικών υπαλλήλων. Λιγότερα καύσιμα σημαίνουν μείωση του αριθμού των περιπολιών που γίνονται στο νησί και συμβάλλουν στη σωστή αστυνόμευση και στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αυτού του τόπου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως επισημαίνουν ασφαλείς πηγές, το αντιμετωπίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, τα στελέχη του οποίου χρειάζεται πολλές φορές να πάνε στις πιο απομονωμένες περιοχές του νησιού προκειμένου να εντοπίσουν καλλιεργητές, διακινητές και εμπόρους. Για τις επιχειρήσεις αυτές, τις περισσότερες φορές, απαιτείται η παρουσία ισχυρής δύναμης. Ως εκ τούτου, τα νέα δεδομένα δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος. Και όλα αυτά, την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι το νησί «βράζει» από ναρκωτικά, όταν δενδρύλλια υπάρχουν μέχρι και μέσα σε αυλές σπιτιών, τη στιγμή που έμποροι ναρκωτικών εισάγουν στο νησί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, ινδικής κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Βέβαια δεν είναι μόνο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών που επιτελεί σημαντικό έργο, αν μη τι άλλο όλες οι υπηρεσίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Εξ άλλου, ο αριθμός των κλοπών αυξάνεται συνεχώς, κάτοικοι απομακρυσμένων από την πόλη περιοχών της Λέσβου κάνουν λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης, ο αριθμός των υπαλλήλων στα περιφερειακά τμήματα περιορίζεται συνεχώς, όπως άλλωστε και ο αριθμός των προσλήψεων.

Ο περιορισμός των λίτρων καυσίμων και κατ’ επέκταση του αριθμού των περιπολιών, που είναι αποτέλεσμα των νέων δεδομένων, αναμένεται να συμβάλει στην όξυνση των κρουσμάτων κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Και η επίσημη πληροφόρηση
Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, το χρηματικό ποσό που εγκρίνεται μηνιαίως για την αγορά καυσίμων, είναι ικανό για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού ως προς την αστυνόμευση. Ωστόσο, η δήλωση αυτή δε δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσε το «Ε» για το αν έχουν περιοριστεί ή όχι τα λίτρα καυσίμων που μπορούν να προμηθεύονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey