Τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο οι εξοχικές κατοικίες

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στη Γέρα

21/06/2013 - 15:31

Δεν έχουν τέλος οι διαρρήξεις και οι κλοπές στη Γέρα, ενώ χθες μόλις, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου στο οποίο γίνεται λόγος για μία νέα κλοπή και μία νέα απόπειρα τέτοιας. Βέβαια, εκτός από αυτά τα δύο περιστατικά για τα οποία έγιναν καταγγελίες, υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν καταγραφεί, για διάφορους λόγους.

Δεν έχουν τέλος οι διαρρήξεις και οι κλοπές στη Γέρα, ενώ χθες μόλις, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου στο οποίο γίνεται λόγος για μία νέα κλοπή και μία νέα απόπειρα τέτοιας. Βέβαια, εκτός από αυτά τα δύο περιστατικά για τα οποία έγιναν καταγγελίες, υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν καταγραφεί, για διάφορους λόγους.

Μετά τον Παπάδο όπου το φαινόμενο είναι πιο έντονο, αλλά και τα υπόλοιπα χωριά της Γέρας, τώρα ήρθε η σειρά των παραλιακών οικισμών, όπως εκείνου της Ευρειακής. Εκεί και στις υπόλοιπες παραλιακές περιοχές της Γέρας μετακομίζουν κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι του Παλαιόκηπου, του Παπάδου και των υπόλοιπων χωριών. Ήδη σε κάποια σπίτια από αυτά, κλέφτες έχουν αφήσει το σημάδι τους. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις η αξία των αντικειμένων δεν είναι τόσο μεγάλη, καθώς πρόκειται για εξοχικές κατοικίες όπου οι ιδιοκτήτες έχουν τα απολύτως απαραίτητα. Για το λόγο αυτό και δε γίνονται τις περισσότερες φορές καταγγελίες.

Εκτός του ότι το πρόβλημα με τις κλοπές εξαπλώνεται σιγά - σιγά στις παραλιακές περιοχές, οι κάτοικοι των ορεινών χωριών φοβούνται να μετακομίσουν όπως έκαναν κάθε χρόνο. Φοβούνται να αφήσουν τις περιουσίες τους πίσω τους, αφού δεν αποκλείεται να πέσουν θύματα κλοπής ενώ θα απουσιάζουν.

Μαρτυρίες
Για δύο μέρες έλειψε ο κ. Ευστράτιος Γαβαλάς από το εξοχικό του που βρίσκεται στην περιοχή Απιδιάς Λάκκος και όταν γύρισε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου, βρήκε ένα σπίτι ανάστατο. Ο ίδιος, όπως είπε στο «Ε», υπολογίζει ότι η κλοπή έγινε το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, καθώς τότε είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Οι κλέφτες βρήκαν την ευκαιρία, μπήκαν στο σπίτι του παραβιάζοντας ένα από τα παράθυρα και αφαίρεσαν διάφορα είδη ρουχισμού και οικιακής χρήσης συνολικής αξίας 500 ευρώ περίπου.

Σε δήλωσή του στο «Ε» και σχολιάζοντας της παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, είπε ότι οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο δεδομένης της έκτασης της Γέρας και του μικρού αριθμού αστυνομικών σε αυτήν, το έργο τους γίνεται δύσκολο. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε από την Αστυνομία χτες το απόγεμα, ενώ είχε ενημερωθεί από τη Δευτέρα. Στο διάστημα αυτό ο κ. Γαβαλάς προσπαθούσε να καταγράψει τα πράγματα που του έκλεψαν.

Βέβαια, εκτός από τις συνεχιζόμενες κλοπές, υπήρξε και μία σύλληψη. Πρόκειται για μία που έγινε χτες το πρωί, όταν 22χρονος Γεραγώτης αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα 59χρονου στο Πέραμα. Έγινε όμως αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας, που προχώρησαν στη σύλληψη του 22χρονου. Σημειώνεται ότι ο νεαρός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοια περιστατικά.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια. Διστάζουν να βγουν από το σπίτι τους κι όταν το κάνουν, φροντίζουν να έχουν κλειδώσει καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ κάποιοι άλλοι φοβούνται στην ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που είναι μέσα στο σπίτι όταν θα μπει ο κλέφτης…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey