Χτεσινή ανακοίνωση της Αναστασίας Τσολερίδου επιβεβαιώνει το αβάσιμο των όσων γράφτηκαν για το «κόκκινο αυτοκίνητο» και τα χωριά της Λέσβου

«Η δήλωσή μου αφορούσε την ασφάλεια των παιδιών»

13/02/2013 - 14:51

Επιβεβαιώνεται το χτεσινό δημοσίευμα του «Ε» ως προς το αβάσιμο των όσων έχουν γραφτεί σχετικά με το «κόκκινο αυτοκίνητο» που φέρεται να εμφανίζεται πλέον και σε χωριά της Λέσβου προσεγγίζοντας μαθητές, μετά και από χτεσινό Δελτίο Τύπου της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Αναστασίας Τσολερίδου.

Επιβεβαιώνεται το χτεσινό δημοσίευμα του «Ε» ως προς το αβάσιμο των όσων έχουν γραφτεί σχετικά με το «κόκκινο αυτοκίνητο» που φέρεται να εμφανίζεται πλέον και σε χωριά της Λέσβου προσεγγίζοντας μαθητές, μετά και από χτεσινό Δελτίο Τύπου της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Αναστασίας Τσολερίδου, το οποίο κάνει λόγο για δήλωσή της στα «Νέα της Λέσβου» που αφορούσε αποκλειστικά την ασφάλεια των μαθητών.

Η συγκεκριμένη δήλωση της κ. Τσολερίδου βρίσκεται στο τέλος του εν λόγω δημοσιεύματος και όπως και η ίδια αναφέρει στη χτεσινή της ανακοίνωση, είναι γενικού χαρακτήρα.

«Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου επανέλαβα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με εφημερίδα του νησιού (“Νέα της Λέσβου”), δήλωσή μου σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. «Η δήλωσή μου, που έγινε με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου, μεταφέρθηκε επακριβώς και είχε γενικό χαρακτήρα. Σαφώς γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να προσέχουν τα παιδιά. Αυτό άλλωστε πηγάζει και από την ιδιότητά τους ως ενηλίκων. Θεωρώ ωστόσο ότι λόγος πανικού στο βαθμό που όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, δεν υπάρχει.»

Αμέσως μετά, η κ. Τσολερίδου σημειώνει ότι τα «περίεργα» περιστατικά που έχουν αναφερθεί προφορικά στην υπηρεσία της τον τελευταίο μήνα από διάφορες περιοχές, δεν έχουν εξακριβωθεί και υπεύθυνη για τον έλεγχό τους είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης, στην οποία και καλεί τους γονείς να καταφεύγουν αν παρατηρούν κάτι περίεργο.

Δεν επιβεβαιώνει, έτσι, πληροφορίες που η ίδια φέρεται να έχει δώσει στην αρχή του εν λόγω δημοσιεύματος, για ανάλογα συμβάντα στην Αγιάσο, την Ερεσό, το Σκαλοχώρι και την Άντισσα, κάτι που καταδεικνύει ότι τα όσα γράφτηκαν, δε βασίζονται σε επίσημη πληροφόρηση και ενδεχομένως αποτελούν προσπάθεια εντυπωσιασμού.

Το δημοσίευμα των «Νέων της Λέσβου» στις 8 Φεβρουαρίου, με τις «δηλώσεις» Τσουλερίδου. Τα αναφερόμενα ουδέποτε ειπώθηκαν και επισήμως

Τι λέει η περιφερειακή διευθύντρια
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρία Παπαδανιήλ, σε χτεσινή επικοινωνία που είχαμε μαζί της επί του θέματος, επιβεβαίωσε ουσιαστικά την ενημέρωση που είχε από την κ. Τσολερίδου πριν από ένα μήνα για το περιστατικό στο νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης, λέγοντας:

«Είμαστε σε επικοινωνία με την κ. Τσολερίδου και η ίδια μού είχε αναφέρει το περιστατικό με το νηπιαγωγείο εδώ και πολύ καιρό, τις πρώτες μέρες που ανέλαβα. Έχει έρθει σε επαφή κα με την Ασφάλεια και έχει ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, σε ό,τι αφορά την ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να δίνουν στα παιδιά. Θεωρώ ότι και για την ασφάλεια των τελευταίων, δε θα πρέπει να δίνεται έκταση και να προκαλείται αναστάτωση στους γονείς.»


ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Χρειάζεται υπευθυνότητα…

Τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν περί του «κόκκινου αυτοκινήτου» τις τελευταίες μέρες, ένα θέμα φέρνουν στο προσκήνιο. Το ότι επειδή όντως διάφορες «δηλώσεις» ή μη μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση και πανικό στην κοινωνία, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να τα διαχειρίζονται με πολλή σοβαρότητα, ώστε να μη δημιουργούνται καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Αν υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα, οφείλουν να τα καταγγείλουν, διαφορετικά προκαλείται απλώς αναστάτωση και γίνεται «κυνήγι μαγισσών», που δε λύνει κανένα πρόβλημα.

Αυτό προσπάθησε να αναδείξει το «Ε» και αυτό αποτύπωσε στο χτεσινό δημοσίευμα. Το ότι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, από θέση άσκησης εξουσίας ή μη, και πως δε χρειάζονται κινήσεις… εντυπωσιασμού για τέτοια θέματα.

Βαγγελιώ Χρηστίδου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey