«Ποινικοποιείται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία» δηλώνει ο Μυτιληνιός συνδικαλιστής Θανάσης Αγαπητός

Δικάζεται στις 28 Νοεμβρίου

21/11/2012 - 15:47

Μυτιληνιός είναι ένας από τους τρεις συνδικαλιστές που συνέλαβε η Αστυνομία την προηγούμενη Παρασκευή, για την συμμετοχή τους στην διαμαρτυρία κατά του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Φούχτελ.

Μυτιληνιός είναι ένας από τους τρεις συνδικαλιστές που συνέλαβε η Αστυνομία την προηγούμενη Παρασκευή, για την συμμετοχή τους στην διαμαρτυρία κατά του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Φούχτελ. Πρόκειται για το Θανάση Αγαπητό, γιο του πρώην Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου, Νίκου Αγαπητού. Ο Θανάσης Αγαπητός είναι ένα από τα γνωστότερα στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει διατελέσει εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης του χώρου στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, ο Θανάσης Αγαπητός δήλωσε: «Δεν διώκομαι για καμία παράνομη πράξη. Ούτε με το μέτρο και το νόμο του καθεστώτος μόνιμης “έκτακτης ανάγκης”, που θέλουν να επιβάλουν. Ούτε να το ισχυριστούν δεν μπορούν. Διώκομαι, στοχευμένα και προκατασκευασμένα, για την στάση μου, τις ιδέες μου, τη δημόσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα μου, που είναι ταγμένη στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειονότητας. Ανήμερα την 28η Οκτώβρη φέτος, με είχαν συλλάβει και πάλι. Ήμουν στο δρόμο, έξω από οποιοδήποτε χώρο διαδήλωσης. Αφού με φώναξαν με το όνομα μου, στη συνέχεια μου είπαν να τους ακολουθήσω για εξακρίβωση στοιχείων! Ας κάνουν τουλάχιστον μια προσπάθεια να μην προκαλούν ειρωνικά γέλια…

Ποινικοποιείται σήμερα το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου. Τα μέτρα που διαλύουν οικογένειες, σχολεία και νοσοκομεία. Που γεννούν εκατομμύρια ανέργους, νέους ξενιτεμένους και φτωχαίνουν το λαό.
Δεν μπορώ να μην το υπογραμμίσω: Το πρωί της ίδιας μέρας της σύλληψης μου, είχε βγει η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, για να καταγγείλει τη “βία στην Ελλάδα”. Τόση προθυμία και δουλικότητα να ικανοποιηθούν εταίροι - θύτες μας;».
Ο Θανάσης Αγαπητός και οι άλλοι δύο συλληφθέντες επρόκειτο να δικαστούν προχθές το μεσημέρι, τελικά όμως η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου. 

Ανακοίνωση στήριξης στο Θανάση Αγαπητό, υπήρξε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, από την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου αλλά και από σωματεία και ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ- ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ κ.ά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey